Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Obrtnici među nama"

Nude domaće ulje, sirupe, lizalice, pa i rakiju od konoplje

10.11.2015., Zagreb - Sajam Obrtnici medju nama Zagrebacke udruge potrosaca na trgu Kralja Tomislava otvorio je ministar Gordan Maras.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
11.11.2015.
u 09:00

Na sajmu u organizaciji Zagrebačke udruge potrošača, sudjeluje 60-ak OPG-ova i obrtnika iz cijele Hrvatske

Rakija od konoplje, domaći slatkiši, ručno rađene naušnice...

Sve to, a i više, može se naći na sajmu "Obrtnici među nama" na kojemu do ponedjeljka, u organizaciji Zagrebačke udruge potrošača, sudjeluje 60-ak OPG-ova i obrtnika iz cijele Hrvatske. Među njima je i obrt Fantasia iz Vugrovca, koji prodaje domaće slatkiše.

– Proizvodimo ih još od 1962. godine, najviše bombone i lizalice. One su od 5 do 25 kuna, a imamo i ukrasne pakete miješanih slatkiša. Ljudi nam se često i vraćaju, najviše traže "tutti frutti" okus – kaže Daniel Maček. Nedaleko od njega smjestio se i Miro Martinković iz Sotina, nudi ljekovite preparate od industrijske konoplje, uključujući ulje – po 150 kuna za pola litre. Ana Kovačić iz Vrbovca, pak, proizvodi voćne sirupe po starinskoj recepturi.

– Savjetovala bih svim nezaposlenima pokretanje OPG-a, od toga se uz dosta truda može živjeti, a u županiji imamo dovoljno neobrađene zemlje – kaže A. Kovačić. Preporučuje svoj sirup "Voćna eksplozija" od raznog voća, koji košta 35 kuna po litri.

Komentara 2

Avatar ankabutorac
ankabutorac
09:02 11.11.2015.

...lizalice...???? Kaj su to lizalice? ....**bale vas lizalice, to se veli mikic....

MM
margita.mocan
19:32 16.11.2015.

Ono najvažnije niste napisali - gdje se održava sajam obrtnika, mjesto??!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije