Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova lokacija

Novi stanovi POS-a umjesto u Vrbovcu gradit će se u Perivoju

stanovi
Mišo Lišanin
11.01.2011.
u 08:00

Iz Grada Samobora odgovorili su da se lokacija promijenila jer su mještani Vrbovca bili protiv gradnje POS-ovih stanova

Odustalo se od gradnje POS-ovih stanova (društveno poticajna stanogradnja) u Vrbovcu Samoborskom. Za novu lokaciju određen je Perivoj, puno vrednije zemljište u blizini središta grada.

Projekt gradnje stoji

No, o novoj lokaciji Grad Samobor, kako se čini, nije obavijestio Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) koja bi te stanove trebala graditi.

– Grad Samobor je 10. svibnja 2010. godine izvijestio APN da odustaje od ranije određene lokacije za gradnju građevine iz Programa POS-a te da je u tu svrhu odredio novu lokaciju. APN je od Grada zatražio identifikaciju predmetnog zemljišta no unatoč požurnicama, do danas je nije zaprimio – kažu nam iz te agencije.

APN je već bio uknjižen na zemljište u Vrbovcu Samoborskom, a za projektiranje i parcelaciju zemljišta dali su 232.552 kuna. Hoće li se POS-ovi stanovi u Samoboru uopće graditi ili ne, upitali smo APN?

– Projekt gradnje POS-ovih stanova u Samoboru trenutačno stoji jer se čeka odluka Grada Samobora o odabiru nove lokacije – poručili su.

I dok je APN u mraku što se tiče lokacije, stvari su potpuno jasne Gradu Samoboru. Po njima je nova lokacija u Perivoju, i to na zemljištu koje je iste veličine kao i ono u Vrbovcu Samoborskom. A kao objašnjenje odluke o promjeni lokacije odgovaraju da se stanovnici Vrbovca nisu slagali s tim da se POS-ovi stanovi grade baš u njihovu susjedstvu.

– Bivša garnitura vlasti sklopila je Predugovor o međusobnim pravima i obvezama i Ugovor o prijenosu vlasništva čime su Grad Samobor i APN započeli provedbu zajedničkih aktivnosti na realizaciji gradnje stanova na lokaciji u Samoborskom Vrbovcu, a da pri tom nisu bili konzultirani tamošnji stanovnici. Pokrenuta je peticija koja je pokazala da mještani ne odobravaju gradnju i zato je došlo do promjene lokacije – tvrde iz Grada.

“Sve su to političke igre”

Nešto drukčije viđenje ima Pavao Lastovčić, predsjednik Mjesnog odbora Vrbovec Samoborski.

– Vijeće Mjesnog odbora Vrbovca održalo je sastanak s građanima oko gradnje POS-ovih stanova i usuglasili smo se da gradnja može ići – kaže Lastovčić.

Tvrdi da je u isto vrijeme krenula i peticija koju je pokrenuo samoborski HSS i skupili su navodno 350 potpisa građana koji su bili protiv gradnje POS-ovih stanova.

– Šteta. Sve su to političke igre, a krvna slika Vrbovca bi živnula gradnjom tih stanova – smatra Pavao Lastovčić.

U Perivoju bi trebala biti i nova osnovna škola budući se tamo već grade Coningovi stanovi, a gradnjom POS-ovih stanova značilo bi to veliki broj novih obitelji. Iz Grada Samobora kažu da je škola u Perivoju tek jedna od planiranih, što ne znači da će se doista tamo i graditi. Za POS-ove stanove u Perivoju je u proračunu za 2011. godinu već osigurano sto tisuća kuna za geodetske izmjere i izradu projektne dokumentacije.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:02 11.01.2011.

DRUGOVI di ste danas , pa daj nije moguće da se treba koji milion podplatit hej drugovi di ste danas , ja bi isto kupio jedan taj stan kad se napravi koliko bi košta , možda neću moć dobit zajamjam od tih stranih banka, trebali bi osnovat novu JUGODRUGARSKU BANKU e ta nebi propala niti bi se prodala ,ta bi banka u pola cene prodavala srbima hehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije