Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imenovanje

Novi šef Holdinga: Svi koji dobro rade mogu biti mirni

26.08.2013., Zagreb - Konferencija za novinare povodom predstavljanja projekta Urbani vrtovi Zagreba. Na konferenciji su predstavljene glavne prednosti projekta Urbani vrtovi Zagreba u sklopu kojeg se uredjuju dugo zeljene zelene oaze u gradu koje su nami
07.03.2015.
u 12:00

Stara uprava može dobiti novi posao u Holdingu ili – otpremnine

Zamjenica gradonačelnica Sandra Švaljek jučer je s pročelnikom za financije Slavkom Kojićem smijenila upravu Zagrebačkog holdinga, koju je uz bivšeg šefa tvrtke Slobodana Ljubičića imenovao gradonačelnik Milan Bandić, te imenovala novu.

Počinju u ponedjeljak

Za novog šefa gradske megatvrtke, u kojoj radi oko 11 tisuća osoba, imenovan je Dejan Fičko koji dolazi iz Peveca. 

Osim njega, imenovana su još četiri člana uprave. Tako je Daniela Franić, dosadašnja privremena upraviteljica tvrtke, postala članica uprave za pravne poslove, Marija Cvrlje članica uprave za javnu nabavu, Denis Nikola Kulišić član uprave za komunalne usluge te Krešimir Kvaternik član uprave za financije.

– U ponedjeljak nova uprava počinje raditi. Upoznati smo sa stanjem iz javno dostupnih dokumenata, no za ozbiljnije poteze bit će potrebno pregledati internu dokumentaciju. Dobre poteze nastavit ćemo gurati, a za one loše donijeti bolja rješenja – kazao je za Večernji list Dejan Fičko. 

Dodao je da će, osim nove uprave, za početak nastaviti raditi s postojećim kadrom, no da će se paralelno provesti i evaluacija zaposlenih.

– Svi oni koji dobro rade svoj posao mogu biti mirni, a ako se pokaže potreba za dopunom kvalitetnog kadra, provest ćemo javni natječaj – najavio je Fičko.

Dodao je da neće biti revanšizma jer je riječ o stručnoj, a ne političkoj upravi i da su se svi već dokazali na profesionalnoj razini. Isto je poručio i direktorima podružnica i trgovačkih društava kazavši da sve ovisi o njihovu radu i rezultatima, no da će takve odluke nova uprava donositi skupno.

Kazao je da nije prezadovoljan stanjem u Holdingu i njegovim tvrtkama jer uvijek može bolje, no da treba računati da je tvrtka posljednjih mjeseci funkcionirala u jako teškim okolnostima.

Nasljeđuju zdrave temelje

Najavio je dobru suradnju s Nadzornim odborom i Skupštinom tvrtke. Ipak, napomenuo je da će uprava krojiti planove za koje će tražiti suglasnost svih političkih struja u gradu. Ostali članovi uprave nisu bili voljni razgovarati prije službenog predstavljanja. Denis Nikola Kulišić kratko je kazao da treba prespavati i doći iz Beča. Ni Krešimir Kvaternik nije želio ništa komentirati, no doznajemo da se nada timskom radu, većoj transparentnosti i efikasnosti cijelog sustava te optimiziranju troškova. Među prvim potezima bilo bi mu refinanciranje obveznica Holdinga koje na naplatu dolaze 2017.

Zajednički im rad preporučuje i Zdenko Milas, član sad već bivše uprave.

– Nasljeđuju puno zdravije temelje nego što smo ih mi zatekli jer sada tvrtka ima financijsku stabilnost. Neka udruže glave i nastave rad na operativnim reformama tvrtke – poručio je Milas.

U ponedjeljak će se, kako doznajemo, sastati dvije uprave – stara i nova te će razgovarati i o tome hoće li se smijenjenim članovima ponuditi drugi angažman unutar Holdinga ili će iskoristiti pravo na otpremnine.

Član Nadzornog odbora Vladimir Ferdelji kazao je da su izabrani oni kandidati za koje se osobno zalagao, no da će se tek sada vidjeti koliko zaista vrijede.

Slavko Kojić istaknuo je da su nijanse odlučivale i da je Grad prikupio veliku datoteku stručnih osoba iz koje će, nada se, izvlačiti kandidate za buduće potrebe.

– Mislim da je ovo dobar model odabira kandidata i preporučio bih da se preslika i na državnu razinu – kazao je Kojić.

Komentara 26

Avatar liquidsky
liquidsky
14:39 07.03.2015.

Na kraju balade je sam Bandić "dobio nogicu".

WU
wuggibiba
23:43 07.03.2015.

Bravo gradonacelnice gospodjo Svaljek!!!!!! Uhljebe sa laznim diplomama na sud, a polupismene Bandiceve rodje na burzu rada. Zagreb bu funkcioniral kak urica!!! Samo hrabro naprijed!!!!

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
22:13 07.03.2015.

Ovo je ipak u znatnoj mjeri ozbiljna nepolitična ekipa. Možda ima nade za Zagreb kojeg su SDP i Bandić uništili tijekom prvog desetljeća ovoga stoljeća, a onda je Milan nastavio to činiti sam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije