Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Novi bazen u Španskom - lovačka priča ili početak ulaganja u naselje

Kupalište u Španskom
Studio Ante Murales
12.02.2018. u 12:40

Kako će na ovo ulaganje gledati oni koji u svojoj ulici nemaju vodovod? Ne baš blagonaklono...

Jacuzziji, gejziri, blatne, vatrene i zvučne kupke, tropski slap, tretman vrućim kamenjem i vodeni tobogan... Zvuči kao sadržaj najluksuznijih spa centara u Austriji i Švicarskoj. No u njemu će se, sudeći po najavama uživati tu, kod nas, u kompleksu kvartovskih bazena.

Trebao bi konačno niknuti u Španskom, nakon više od desetljeća najava, a idejno rješenje zatvorenih bazena, koji su dosad bili tek neopipljiva tema kvartovskih razgovora dočekano je s oduševljenjem u zapadnom dijelu grada. Razveselili su se oni, doduše, koji su se tek doselili maštajući da će im cijena nekretnine “otići u nebo”.

No starosjedioci na cijelu priču gledaju s priličnom skepsom. Lovačke su to priče, kažu, nadležnih i vladajućih od kojih najvjerojatnije neće biti ništa. Sve im to nekako izgleda kao pripreme pred neke izbore. Slučajnost ili ne, bazeni bi trebali biti gotovi te iste 2021. godine, kada su na rasporedu i redovni lokalni izbori. Ako se “stisne” i odradi sve po P. S.-u te bazen uistinu za tri godine osvane na sadašnjoj karting-stazi, bio bi to odličan adut iz rukava našeg gradonačelnika. To je ono što fali toj gradskoj četvrti koja nema poštenu dvoranu za sportska događanja, a dobro će doći stanovnicima cijelog zapadnog dijela grada. No jednako kao što godinama slušaju o bazenu, tema razgovora stanovnika Španskog je i dječji vrtić koji je, prema najavama, trebao već biti sagrađen, kao i dom zdravlja koji je trebao biti proširen i obnovljen.

Nekima se samo na spomen ovih triju investicija diže kosa na glavi jer, osim priča, ništa dalje od toga nije bilo. Sve dosad. Idejno rješenje i izgled bazena zapravo je prvi konkretan korak u cijeloj priči ulaganja u Špansko, naselja koje se nije promijenilo posljednjih dvadeset godina. No ovakvih rak-rana diljem grada ima čitav niz pa je pitanje kako će na ulaganje 56 milijuna kuna u dva bazena gledati oni koji još uvijek čekaju uvođenje vodovoda u svoju ulicu, poput stanovnika naselja Gornji Jarek. Može se pretpostaviti – baš i ne blagonaklono.

Kupalište u Španskom
1/11

Komentara 12

BI
binki
17:02 12.02.2018.

Ak je bandić obečao...... Onda niš...

SX
sudbina x
15:00 12.02.2018.

Zbog ovakvih novinara amatera zapad zagreba niti nema ništa.. Riječ je o bazenima a ona laprda o nekakvom jarku...

VI
Vito
08:49 13.02.2018.

Gledam slike i vidim kadu za kupanje kojoj su računalnim programom dodali deset "plivačkih stupića". __ Prema slikama taj je "bazen" čak i niži od bazena u Utrinama paliči više na plinsku komoru, nego sadržaj najluksuznijih spa centara. __ Zašto niste barem posjetili jedan bazen "u živo" kako biste imali barem vlastitu predodžbu o pojmu bazena??? __ Ovako nam dodjeljujete obmanjujući članak o nečem što s bazenom ima veze jedinu u slovima -bazen- __ Bazen mora biti "zdrav", znači dovoljno prostran da zrak u njemu bude jednak zraku izvan njega, ali naravno, topliji. __ Ovo što nam "dajete na uvid" je plinska komora u kojoj je zrak zagušljiv, a strop toliko nizak da već jasno pokazuje kako košarkaši neće imati pristup tom objektu, a vaterpolosti i sinkrono plivanje nemaju što raditi u tom prostoru zbog niskog stropa i lošeg prenošenja zvuka. __ Da, mogu "trenirati", ali samo plivanje i to jedino ako imaju maske za kisik da ne udišu klor i pokvarenu vlagu poput one u bazenu "Utrine". __ Na identičan način "gradonačelnik" pripovijeda i o "biciklističkim stazama" po Zagrebu - imate ih, napravili smo ih - koje služe isključivo formalnom zadovoljavanju pojma "biciklistička staza u gradu", ali nikakve stvarne koristi namjenjene sportu i sportašima nema -- Politički se odlično isplati, budući novinari nemaju pojma o sportu pa misle da je sve što političar izvali dobro za stanovništvo, bez obzira na nekorisnost i potrošeni novac tog stanovništva dok stvarni problemi i dalje ostaje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije