Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Njeguju neprijateljstvo: ovo su zagrebački kvartovi koji međusobno ratuju

Neka neprijateljstva traju već desetljećima, a kod nekih je riječ samo o urbanim mitovima
13. listopada 2017. u 14:37 26 komentara 24422 prikaza
Zagreb
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Nije tajna da između nekih zagrebačkih kvartova postoje velika rivalstva, koja katkada prerastaju i u otvoreno, pa i nasilno suprotstavljanje. Neka neprijateljstva traju već desetljećima, a kod nekih je riječ samo o urbanim mitovima.

policija Teške ozljede U centru Zagreba pretučen mladić (22)

Portal Zagreb.info popisao je nekoliko kvartova koji “njeguju” suparništvo...

Ravnice vs. Borongaj

Nekako se čini da ovaj rat traje oduvijek. U ovim kvartovima prepričavanje sukoba sa suprotnom stranom odvija se iz generacije u generaciju, a sukobi su vrhunac postigli stvaranjem frakcija među Bad Blue Boysima. Poznato je da su Ravničani okorjeli antimamićevci, dok je jezgra mamićevaca na samom Borongaju. Ovaj novi raskol samo je potpirio vječnu nesnošljivost, stoga rat još uvijek traje.

Bukovac vs. Dubrava

A tko nije ratovao s Dubravom? Doduše, sukob Bukovčana i Dubrave nešto je trajniji od ostalih, a Bukovčani još uvijek spominju Dubravu kao neprijateljski kvart. A razlozi? Ne znaju ni oni sami. Što se tiče povijesnog sukoba, tu je sukob Bukovac – Remete. Naime, Bukovčani su imali svoj breg, a breg preko puta pripadao je Remetama, dok je potok između bio granica. Tko se usudio prijeći granicu?

Trešnjevka vs. Trnje

S Trnjem se nikada nije bilo teško “zakačiti”, a i Trešnjevka je imala svoje fakine. Dovoljan razlog da se ne njeguju dobrosusjedski odnosi te da bitke i ratovi postanu dio svakodnevice, a jedno od glavnih oružja za početak su – “špriherice”.

Siget vs. Trnsko

Kako se već može zaključiti prvi susjed nije i dobar susjed, dapače, granice su se morale braniti. Ipak, između ova dva kvarta je vladalo katkada i primirje i to u trenutku kada je trebalo ratovati protiv Sopota.

Zagreb
1 / 30
Zagreb: Radovi na izgradnji novog stambenog naselja Podbrežje
[video: 22098 / Podbrežje] Muškarac ozlijeđen u pucnjavi ispred pizzerije kod Trešnjevačkog trga Pokušaj ubojstva Pucnjava u Zagrebu zbog ljubomore: 'Naj... ćete ti i tvoja kurva' Objavili vodič Novinarka Der Spiegela o Zagrebu: To je najdosadniji grad u Europi 30.05.2016. Zagreb - Gradjani u svom kvartu zaspecijal za Dan grada. Mame Jelena Skunca i Nina Pejic-Crcic sa Borongaja sa svojom djecom. DKS_56138352 Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL Građani 17 četvrti: Evo zašto je Zagreb baš skrojen po našoj mjeri

VIP izdvaja za Vas

  • kruti193:

    jedan od glupljih 'članaka' u zadnje vrijeme mada je teško definirati, konkurencija je bolesno jaka,nikad jača!!!!

  • hromcan:

    Zašto mi brišete komentar gdje tvrdim da je glup članak,a novinar koji ga je pisao još gluplji.

  • Deleted user:

    nije čudo da je ovaj članak potpisan kao "VL", jel fakat za ovakvu glupost nije dosta jedan novinar-pa makar bio iz VL.