Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je protiv koga

Njeguju neprijateljstvo: ovo su zagrebački kvartovi koji međusobno ratuju

Zagreb
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/2
13.10.2017.
u 14:37

Neka neprijateljstva traju već desetljećima, a kod nekih je riječ samo o urbanim mitovima

Nije tajna da između nekih zagrebačkih kvartova postoje velika rivalstva, koja katkada prerastaju i u otvoreno, pa i nasilno suprotstavljanje. Neka neprijateljstva traju već desetljećima, a kod nekih je riječ samo o urbanim mitovima.

Portal Zagreb.info popisao je nekoliko kvartova koji “njeguju” suparništvo...

Ravnice vs. Borongaj

Nekako se čini da ovaj rat traje oduvijek. U ovim kvartovima prepričavanje sukoba sa suprotnom stranom odvija se iz generacije u generaciju, a sukobi su vrhunac postigli stvaranjem frakcija među Bad Blue Boysima. Poznato je da su Ravničani okorjeli antimamićevci, dok je jezgra mamićevaca na samom Borongaju. Ovaj novi raskol samo je potpirio vječnu nesnošljivost, stoga rat još uvijek traje.

Bukovac vs. Dubrava

A tko nije ratovao s Dubravom? Doduše, sukob Bukovčana i Dubrave nešto je trajniji od ostalih, a Bukovčani još uvijek spominju Dubravu kao neprijateljski kvart. A razlozi? Ne znaju ni oni sami. Što se tiče povijesnog sukoba, tu je sukob Bukovac – Remete. Naime, Bukovčani su imali svoj breg, a breg preko puta pripadao je Remetama, dok je potok između bio granica. Tko se usudio prijeći granicu?

Trešnjevka vs. Trnje

S Trnjem se nikada nije bilo teško “zakačiti”, a i Trešnjevka je imala svoje fakine. Dovoljan razlog da se ne njeguju dobrosusjedski odnosi te da bitke i ratovi postanu dio svakodnevice, a jedno od glavnih oružja za početak su – “špriherice”.

Siget vs. Trnsko

Kako se već može zaključiti prvi susjed nije i dobar susjed, dapače, granice su se morale braniti. Ipak, između ova dva kvarta je vladalo katkada i primirje i to u trenutku kada je trebalo ratovati protiv Sopota.

Zagreb
1/30

Komentara 26

KR
kruti193
15:29 13.10.2017.

jedan od glupljih 'članaka' u zadnje vrijeme mada je teško definirati, konkurencija je bolesno jaka,nikad jača!!!!

HR
hromcan
17:22 13.10.2017.

Zašto mi brišete komentar gdje tvrdim da je glup članak,a novinar koji ga je pisao još gluplji.

DU
Deleted user
17:01 13.10.2017.

nije čudo da je ovaj članak potpisan kao "VL", jel fakat za ovakvu glupost nije dosta jedan novinar-pa makar bio iz VL.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije