Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA VUKOVIĆ

Oglasio se opozvani šef Holdinga: Demantirao je Tomaševića

Nikola Vuković
Foto: Zagrebački holding
1/3
08.10.2021.
u 16:05

Ovlasti predsjednika Uprave su precizno definirane Izjavom o osnivanju i nikad nisam izašao izvan tih ovlasti niti zakonskih odredbi - poručio je

Nikola Vuković, prije nekoliko dana opozvan direktor uprave Holdinga, kratko se očitovao nakon današnje izjave gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Kako kaže, gradonačelnik je promijenio narativ o razlozima razlaza s njime i Antom Samodolom.

- Netočno je da nismo davali informacije novim članovima uprave - svatko od njih je dobio stick sa svim aktima i podacima o ZGH. Netočno je da nisu uključivani u odlučivanje - od dolaska su bili nazočni svim sjednicama Uprave i odlučivali o svim točkama dnevnog reda. Nisu nikad glasovali protiv niti bili suzdržani. Bili su nazočni i na svim kolegijima. 

S druge strane ja kao predsjednik Uprave nikad nisam imao uvid u njihove programe razvoja ZGH temeljem kojih su izabrani u Upravu. Moguće je da su programi bili tako dobri da im nije trebalo otvaranje stickova za upoznavanje sa informacijama o ZGH. S obzirom na obveze predsjednika Uprave i činjenicu da dan traje samo 24 sata nisam mogao čitavo vrijeme biti veliki učitelj. Ovlasti predsjednika Uprave su precizno definirane Izjavom o osnivanju i nikad nisam izašao izvan tih ovlasti niti zakonskih odredbi. Koliko su drugi poštivali temeljne akte ZGH-a i zakone pokazat će vrijeme. Za sada samo toliko - poručio je Nikola Vuković.

Podsjetimo, gradonačelnik Tomislav Tomašević u gradskoj upravi dao je danas izjavu za medije u kojoj se osvrnuo na razloge smjene članova Uprave Holdinga. 

– Moja je dužnost da djelujem kad stvari ne funkcioniraju. ZGH je velik i kompleksan sustav i da bi se dogodila reforma, bitno je da cjelokupna Uprava dobro funkcionira uz potporu Skupštine i Nadzornog odbora. Bilo je napetosti, ali one nisu rijetkost u drugim poduzećima. Nakon što smo odabrali tri člana uprave, a oni se nisu informirali o odlukama starih članova, niti nisu bili uključeni u odluke, mi smo morali intervenirati – rekao je Tomašević. 

VIDEO Pavo Kostopeč o promjenama u Holdingu: Jesu li otišli zbog nestručnosti ili se odustaje od nulte tolerancije na korupciju

Komentara 22

PA
Pahor
16:23 08.10.2021.

Ono kad paraziti bez ikakvog iskustva ocekuju da ih neko u tri dana nauci kako voditi grad. A prelijeni i preglupi da bi ucili. Jedino im se lovica sviđa a nanjusili su je. Tuzno je to zapravo, nakon razbojnika nesposobni paraziti... ode nas grad k vragu

ST
stefj
16:55 08.10.2021.

Očekivano totalno nestručan Tomaševićev kadar vodio bi glavnu riječ. Ipak postoji određena razlika između vikanja na cesti i rješavanja problema kroz upravljanje kompleksnim javnim sustavima... Vidimo da se Tomaševićeva ekipa isključivo usredotočila na ocrnjivanje prethodne uprave i kadrova, te će cijeli mandat proći u optužbama i opravdanjima. Najinteresantniji su ti kosturi iz ormara u obliku računa koji su danas isključivo u elektronskoj formi te su svima dostupni (uključujući novinare)... A računi se izdaju na osnovu ugovora, u koji svi relevantni ljudi imaju uvid... Tak da su te priče o kosturima iz ormara za malu djecu, baš za takve kakvi sada upravljaju Zagrebom...

HU
Hubrvi
18:59 08.10.2021.

Tomasevic laze i intrigira. Vec same smjene raznih uprava su bile netransparentne s jednim jedinim obrazlozenjem, da su to Bandicevi ljudi, a dobrim dijelom i bez toga. A nigdje taj gradonacelnik nije nicim dokazao i transparentno objasnio, da su uprave smjenjene radi losega rada. A da bi netko govorio o nesposobnim upravama, morao bi imati pred sobom izvjestaj o reviziji poslovanja i bilance, pod uvjetom da bi taj bilance uopce znao citati. A postavljanje novih uprava preko noci, pa i postavljanje Vukovica i Samodola je smijesno. ZGH je prekomplicirana kompanije, da bi netko mogao od danas do sutra ujutro pohvatati sve konce i sutra u podne donositi kvalificirane odluke. S druge strane trio Tomasevic, Dolenec i Korlaet nemaju pojma o tome, kako se vodi nekakva kompaniija. Poslije Banicevog urusavanja Zagreba, dosli su ono koji ce Zagreb do kraja unistiti. Ali su Zagrebcani to upravo i nista drugo zavrijedili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije