Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nije problem u odgađanju, nego u činjenici da netko nije odradio posao koji mu se plaća

Ilustracija
Goran Stanzil/PIXSELL
04.04.2018. u 08:22

Teško je zamisliti da bi u Njemačkoj ili Švicarskoj jedno ovakvo zdanje bilo ovoliko besadržajno.

Medvedgrad je otvoren, ali nažalost. Paradoks u toj rečenici jasniji je ako se zna da je jedini razlog zašto je stari grad s proljećem opet dostupan posjetiteljima neostvarivanje plana da se drugog dana travnja krene u njegovu obnovu. Naravno, aktualna uprava kaže da se radilo o preambicioznom planu da se u obnovu kreće već u travnju te da “ništa nije stalo”, već se samo pomaknulo za nekoliko mjeseci. Nitko zbog odgađanja radova neće biti sankcioniran, život će se odvijati dalje, a porezi kojima se financira funkcioniranje rada starog grada neće se prestati prikupljati. 

Zanimljivo je, iako su radovi već trebali početi, da ih vodstvo nije spominjalo. Tko zna, možda se nitko i ne sjeća. Tako, čim je došlo vrijeme za klasično proljetno otvaranje, pozvalo se publiku da dođe vidjeti prekrasno mjesto, a da i dalje nema na raspolaganju putokaze do mjesta, restoran ili kafić. Privlačno, nema što. Često okretanje glave na zapad ne koristi previše, ali je neizbježno. Teško je zamisliti da bi ovaj grad, ovo sasvim lijepo zdanje u Njemačkoj ili Švicarskoj bilo ovoliko besadržajno, da se gore ne bi mogla popiti ni kava ili da bi “Oltar domovine” bio nešto što se više i ne spominje u novinskim tekstovima kao simbol vremena. Taj je stari grad danas poznat po Medvedgradskim glazbenim večerima koje u srpnju na vrući kamen dovedu vrhunske glazbenike pa je publici dovoljan jedan koncert da vide potencijal lokacije.

U rujnu su pak na redu Srednjovjekovni dani koji zainteresirane vode u stoljeća kada je taj kamen još bio nov. No ono što bi jedino moglo poboljšati imidž Medvedgrada svakodnevna je ponuda koja bi ga uvrstila na listu atrakcija koje se u Zagrebu uvijek i stalno može vidjeti. Oni koji jednom odu oduševe se prirodom i ostanu – pola sata. Sad te iste treba privoljeti da se iznova vraćaju. Razloga ima više, ali glavni je ipak javni novac. Jer rad Medvedgrada netko plaća. Gospodin porezni obveznik, stara naivčina.

Pogledajte i galeriju pet zelenih oaza u Zagrebu za bijeg od svakodnevnice:

Ilustracija
1/33

Komentara 3

DU
Deleted user
12:44 04.04.2018.

U Slavonsko Brodu lažu i nitko nije kriv za išta, u Zadru fekalije padaju po ljudima - nitko nije kriv - lažu, u Zagrebu nije obavljena obnova, Medvedgrad čeka ali nitko nije kriv i lažu nam-- ukratko - mi smomo idioti kojima svi lažu od Vlade do mjesnih odbora i oni nikada nisu ništa krivi. Ako se baš i dokaže da jesu, oni neće vraćati plaće, dobiti otkaz i sl. Možda će im nekto reći da koji tjedan budu tiho dok stoka sitnog zuba ne zaboravi incidentić

Avatar maxist
maxist
15:25 04.04.2018.

mentor svih hr lažova......

BL
Blomberg
18:52 04.04.2018.

Jos jedan dokaz da se netko za nista ne brine, ali obecava , fasade zicara, sve je u zimskom snu a da se probudi treba mu od proljeca do jeseni, a onda mu se opet drjema ili spava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije