Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Ni 666 stepenica nije previše vatrogascima u borbi protiv leukemije

U akciji borbe protiv leukemije možete sudjelovati pozivom na broj 0609005 kojim donirate 6,25 kn
02. prosinca 2017. u 14:20 1 komentara 944 prikaza
Zagreb: Humanitarna vatrogasna utrka stepenicama Zagreb Firefighter stair challenge
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/34

Vatrogasci iz cijele zemlje, potpomognuti prijateljima iz Slovenije, utrkivali su se u subotu stepenicama poslovne zgrade VMD-a, sudjelujući time u borbi protiv leukemije. Cjelokupni iznos koji su vatrogasci uplatili prijavom na utrku bit će doniran Hrvatskoj udruzi leukemija i limfomi – HULL. Na pothvat visok čak 31 etažu odlučilo se čak 161 vatrogasaca i vatrogaskinja. Podijeljeni u tri kateogrije, "light", "open" i "strong", ovisno o količini opreme koju su morali nositi do vrha, vatrogasci su se uz težak napor penjali prema cilju udaljenom 666 stepenica.

Zagreb: Humanitarna vatrogasna utrka stepenicama Zagreb Firefighter stair challenge
1 / 35
Zagreb: Humanitarna vatrogasna utrka stepenicama Zagreb Firefighter stair challenge

- Iskreno, nije mi baš toliko važan rezultat – govorili su gotovo svi sudionici kad god bi ih se pitalo o očekivanjima, te su mnogo više naglašavali borbu protiv leukemije, kojoj su vatrogasci podložniji čak 15 posto od građana drugih zanimanja. Također su naglašavali fizički izazov, veći od proteklih godina, kada se ova utrka održavala u zgradi Zagrepčanke.

Među muškarcima u kategoriji "light" pobijedio je Antonio Kossi, a najbolja žena bila je Martina Combaj. Najbolje vrijeme "open" kategorije među muškarcima imao je Domen Pavlič, a među ženama Katja Lovrin, dok je u najtežoj kategoriji Martin Pezdirc bio najbolji od muškaraca, a organizatorica događanja i najpoznatija hrvatska vatrogaskinja Jasmina Kadija bila je najbolja među ženama.

- Ovaj je dan ispunio sva očekivanja i već se spremamo za sljedeću godinu – kazala je Jasmina Kadija sa smiješkom nešto nakon utrke u kojoj je bila samo jedna od dvije žene prijavljene u najtežoj kategoriji.

Večernji list također je dobio priznanje kao jedan od medijskih partnera koje je preuzeo Dario Markas, glavni urednik web portala. U akciji borbe protiv leukemije možete sudjelovati pozivom na broj 0609005 kojim donirate 6,25 kn i tako pomoći vatrogascima koji izdvajaju vrijeme i vlastiti novac i time dokazuju da i kad ne gase požare razmišljaju o drugima.

Zagreb: Humanitarna vatrogasna utrka stepenicama Zagreb Firefighter stair challenge | Autor : Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Plavi Djedica Goran Navojec traži nove pomagače Muzej realnosti Plavi Djedica Goran Navojec traži nove pomagače Rotary klub Velika Gorica Humanitarna akcija Velikogorički rotarijanci skupljaju pomoć za siromašne Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece BOŽIĆNA ČAROLIJA Krenula nova akcija prikupljanja darova za udomljenu djecu
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak