Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u organizaciji studentskog zbora

Nezadovoljni studenti okupljaju se kod SC-a: Žalosno je da najveće Sveučilište ima najlošije uvjete

Zagreb: Studenti FSB-a prosvjeduju zbog zatvaranja menze
Neva Zganec/PIXSELL
06.06.2023.
u 15:20

Ne adekvatnost smještajnih kapaciteta, nemar za studentskom prehranom i nepostojeći digitalni procesi su samo neki od mnogobrojnih problema s kojima se studenti susreću

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu organizira okupljanje studenata u mirnom duhu na platou ispred Studentskog centra u Zagrebu, objavili su na svojoj Facebook stranici. Okupljanje započinje sutra u 10.30, a iz SZ-a su pozvali studente da im se pridruže kako bi izrazili nezadovoljstvo trenutnom upravom i vizijom SC-a u Zagrebu.

-Nezadovoljstvo upravom je pobrojano i dokumentirano mnogobrojnim člancima koji se nalaze unutar rasprave ovoga događanja. Smatramo da je žalosno kako najveće i najstarije Sveučilište u Hrvatskoj ima najlošije uvijete što se tiče studentskoga standarda.
Svjedoci smo kako su mnoga Sveučilišta unatrag par godina mnogo uložila i napredovala u pogledima studentskoga standarda- napisali su na svom Facebooku.

Ne adekvatnost smještajnih kapaciteta, nemar za studentskom prehranom i nepostojeći digitalni procesi su samo neki od mnogobrojnih problema s kojima se studenti susreću. Ovim okupljanjem, kako su najavili, žele pokazati da su aktivni sudionici akademske zajednice i da naš glas vrijedi.

-Studentski centar nije napredovao u pogledu studentskoga standarda posljednjih 7 godina već se konstantno urušavao pod trenutnom upravom. Manjak radne snage, skraćeno radno vrijeme menzi te mizerna i nekvalitetna ponuda su samo neki od pokazatelja nemara- dodaju. 

Prošlog su tjedna iz SZ-a objavili kako će na idućoj sjednici Upravnog vijeća Studentskog centra, predstavnik studenata, a ujedno i predsjednik zbora Ivan Pavao Boras glasati protiv produljenja mandata aktualnom ravnateclju SC-a Mirku Bošnjaku. Odluka je donesena na Skupštini SZ-a. 

>>VIDEO: Kaos u Kutini i okolici: Poplavile prometnice, podrumi i škole, voda dizala asfalt

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije