Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nadmudrivanja

Nema se tko brinuti o rasvjeti, Elicom će otpustiti većinu radnika

Elicom
Sanjin Strukić/PIXSELL
31.03.2014.
u 15:00

Natječaj nije raspisan, a postojeći ugovor istječe danas. Skupština može birati izvođača i poništiti natječaj po svom nahođenju, a ponuđačima je uskratila pravo na žalbu

Iako je Gradska skupština, predvođena HSLS-om, HSS-om i Vladimirom Ferdeljijem, tadašnjim neformalnim, a sadašnjim formalnim saveznicima gradonačelnika Milana Bandića, odbila da tvrtka Elicom održava rasvjetu u gradu, oni će taj posao raditi još barem tri mjeseca.

Diskrecijsko pravo

No, ostat će otprilike dva tjedna vakuuma u kojem neće imati tko održavati rasvjetu s obzirom na to da Elicomu ugovor istječe danas, a odluka o novom natječaju bit će donesena tek na sjednici Skupštine 10. travnja. U toj odluci stoji da će do završetka natječaja koji će tek biti raspisan, a za čiju će provedbu biti potrebni mjeseci, posao i dalje biti povjeren Elicomu. Skupština na čelu s HSLS-ovcem Darinkom Kosorom Elicomovu je ponudu odbila prije gotovo dva mjeseca.

Bandićevi saveznici rogoborili su da je godišnja cijena od 32 milijuna kuna godišnje preskupa i da se pogoduje Elicomu uvjetom da se može javiti samo ona tvrtka koja je imala prihod od pet milijuna kuna od javne rasvjete te su u novoj odluci “olabavili” uvjete.

Sada će se moći javiti tvrtke koje u vlasništvu nemaju vozila, a Skupština si je dala diskrecijsko pravo poništiti natječaj ako nije zadovoljna i ne daje ponuđačima pravo na žalbu, što je zakonski upitno. Upravo se na žalbe Upravnom i Ustavnom sudu, a koje su predali jer ih je Skupština odbila, pozivaju u Elicomu.

“Nije bilo pogodovanja”

– U tijeku su postupci te bi trebalo pričekati odluke da ne nastane još veća šteta za Zagreb. Ne postoji javno nadmetanje u svijetu u kojem se ne traže reference tj. popis izvedenih radova. Morat ćemo otpustiti većinu od 90 radnika, a ostale poslati na neplaćeno čekanje – kazao je Darko Mučnjak iz Elicoma. Demantira i da im se pogodovalo uvjetom o petmilijunskom prihodu jer je takvih tvrtki u Hrvatskoj šest. Elicom održava rasvjetu u Zagrebu 16 godina.

Komentara 6

BE
belimo
17:21 31.03.2014.

Po ovome ispada da su ovi direktno spojeni na zagrebačku sisu i da ne rade ništa osim odr. gradske rasvjete. Pa HEP-u je uzeto održavanje pred više od 10 g jer je bilo skupo i priča je bila da če se natječajem dobiti puno manja cijena. Ovi su nekim inženjeringom dobili slične uvjete onima što su farbali tunele...

2X
2Xgeneral
15:51 31.03.2014.

pa zašto bi elicom otpuštao radnike??? neka im matan Miki Banbinjo doznači kojih 15 miliona avansa - pa ljudi smo, pajde i socijalno osjetljivi. jesu li oni osvjetlili Mikijeve dvore??

VI
Vito
08:17 01.04.2014.

Morat ćemo otpustiti većinu od 90 radnika, a ostale poslati na neplaćeno čekanje – kazao je Darko Mučnjak iz Elicoma. ___________________________ To znači da nisu sposobni izvršavati poslove, nego samo primati plaću svojim neradom. ____________ Da su sposobni raditi našliašli bi posao i dalje radili nešto drugo po Hrvatskoj ili EU ________________ To ti je tako, kad zapošljavaš nesposobne i očekuješ odbru zaradu. __________________ Dobra tvrtka se ne boji ostati bez jednog posla, jer uvijek ima posla za dobre radnike i sposobnog vlasnika tvrtke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije