Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt tzgz-a

Ne propustite fantastičan i besplatan koncert Zagrebačkih solita u Oktogonu

Foto: Zagrebački solisti
1/2
19.03.2022.
u 09:00

"Zvuci Oktogona" održat će se tri puta u godini, a imaju za cilj obogatiti turističku i kulturnu ponudu te približiti stanovnicima najpoznatija djela klasične glazbe.

Zagrebački solisti će u nedjelju u Oktogonu od 12 sati održati koncert ususret rođendanu Johanna Sebastiana Bacha u sklopu predstavljanja novog projekta Turističke zajednice grada Zagreba nazvanog "Zvuci Oktogona". Trajat će 45 minuta, a ulaz je besplatan.

- Zvuci Oktogona još je jedno u nizu neinvazivnih, održivih, a i sjajnih glazbenih događanja koje je pokrenula TZGZ. Sa Zagrebačkim solistima realizirali smo, od početka pandemije, čitav niz prekrasnih projekata, približavajući, tako, vrhunsku klasičnu glazbu našim posjetiteljima. Zahtjevna vremena stvaraju nove mogućnosti, a umjetnici i umjetnost pomažu sa svojim djelima i izvedbama da lakše prođemo kroz životne realnosti, stoga ovim putem zahvaljujem Zagrebačkim solistima što su se uključili u projekt "Zvuci Oktogona". TZGZ je strateški orijentirana prema razvoju kulturnog turizma, a kako je Zagreb izuzetno bogat upravo s kulturnim sadržajima, potrebno je učiniti dodatne napore u povezivanju kulture i turizma, s ciljem što veće valorizacije ovog proizvoda - kazala je direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld.

Krunoslav Marić, predsjednik upravnog vijeća slavnog ansambla, nadovezao se sa crticom bečke kritike jednog nastupa Zagrebačkih solista „ako želite slušati Mozarta – idite u Zagreb“. "Zvuci Oktogona" održat će se tri puta u godini, a imaju za cilj obogatiti turističku i kulturnu ponudu te približiti stanovnicima najpoznatija djela klasične glazbe.

- Pozicioniranje Zagreba kao turističke destinacije s naglaskom na kulturu pravi je put za naš grad jer itekako ima temelja u našim brojnim umjetnicima i institucijama. Čast nam je što nas je TZGZ izabrala kao izvođača u projektu - rekao je Marić.

Ključne riječi

Komentara 1

CC
ccm08
11:00 19.03.2022.

A gdje je luster?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije