Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trpaju u vreće

Ne dobiju li napokon kante, smeće će odnositi Bandiću pred zgradu!

Smeće otpad
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
05.03.2014.
u 08:28

Podsusedski HSLS prozvao gradsku vlast i Čistoću zbog toga što tamošnji građani nemaju kante, nego samo vreće za smeće pa apeliraju da ih se uvrsti i u pilot-projekt razdvajanja biootpada. No, u Zagrebu kante nema nemalih 14 posto kućanstava

Stanovnici Podsuseda razočarani su maćehinskim odnosom gradske vlasti, a kao najbolji dokaz za to ističu što u 21. stoljeću još nemaju kante za smeće.

Oštru kritiku gradonačelniku poslali su iz podsusedskog HSLS-a jer stanovnici u Podsusedu, Podsusedskom Dolju i Bizeku još smeće iznose u vrećicama, koje psi i mačke trgaju.

– Apeliramo da nas uvrste u pilot-projekt razdvajanja biootpada od ostalog smeća koji je najavila Čistoća jer bismo tako napokon dobili kante – kazao je Hrvoje Banović, čelnik ogranka stranke. Dodao je kako će u slučaju da se vlast ogluši biti prisiljeni smeće donositi u kante pred gradsku upravu ili u Bužanovu ulicu, u kojoj stanuje gradonačelnik.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Foto: Goran Jakuš/PIxsell

No, nisu stanovnici podsusedskog kraja jedini, kante nema 14 posto kućanstava. Na zapadu grada to su mjesni odbori Medvedgrad, Sveti Duh, Šestinski Dol-Vrhovec, G. Kustošija, G. Vrapče, G. Stenjevec, Perjavica-Borčec, Podsused, Vrapče i Šestine.

Na jugu MO Ivanja Reka, Kozari bok, Kozari putevi, Petruševec, Resnik, Žitnjak. Na istoku Budenec, Dumovec, Sesvetski Kraljevec, Šašinovec-Šija Vrh, Glavničica, Drenčec, Cerje, Kobiljak, Kraljevečki Novaki. Najviše kanta nedostaje pak na sjeveru grada, na području od Gračanske ceste na zapadu do Varaždinske ceste i zagrebačke obilaznice na istoku, a na jugu od Novoselečkog puta do sjeverne granica grada, odnosno u 37 MO.

>>Posebne vrećice za odvajanje kao test. Jesmo li za reciklažu?

Komentara 3

MA
Makizg
10:27 05.03.2014.

Bravo, zatrpajte seljobera Bandića smećem hehe

Avatar Vrijeme
Vrijeme
12:35 05.03.2014.

Naravno, sve u brk time ljaksi.

AN
aniva
15:17 05.03.2014.

Pa neka kupe kante. Mi smo svoje kante u zgradi sami kupili, nije nam ih nitko dao. U Čistoći prodaju kante za smeće zar je to nešto novo i čudno... Stvarno s čim se ljudi bave.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije