Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Norijada

Naše su majice ljepše od Bandićevih

17.05.2017.
u 15:13

Majice u kojima će marširati Zagrebom učenici Škole primijenjene umjetnosti izradili su sami jer nisu mogli čekati da stignu one gradske. A neki su njima razočarani...

Samo dva dana prije lokalnih izbora zagrebački maturanti marširat će ulicama grada na još jednoj norijadi. S jednom razlikom. Ove godine u majicama koje im je “kupio” gradonačelnik Milan Bandić. Odnosno, njihovi roditelji i ostali stanovnici Zagreba koji plaćaju porez i prirez.

Iako su iz Gradskog ureda za obrazovanje izvijestili da su se sve škole odlučile za besplatne majice te da su naručili 9000 komada, neki učenici nisu mogli čekati. U škole su trebale stići 8. svibnja, no kako se to nije dogodilo, odlučili su izraditi svoje majice. Jedni od njih su učenici 4.c razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Svake godine, kaže njihov profesor Damir Brčić, učenici grafičkog odjela rade svoje majice, a isto su učinili i za ovogodišnju norijadu.

– Kad smo čuli da ćemo dobiti majice od gradonačelnika, imali smo ideju urediti ih kroz tehniku sitotiska, no to predugo traje i ne bismo ih stigli zgotoviti do petka – kažu učenici, kojima su majice koje će nositi na norijadi došle istovremeno kad i “Bandićeve”.

Grad je, podsjetimo, odlučio nabaviti majice kako bi se “izbjegli vulgarni natpisi i šarenilo”, pa su im ispisali samo naziv škole, a učenicima su ostavili mogućnost dorade. No, neki su se maturanti zagrebačkih škola prilično razočarali kad su ih vidjeli jer su mislili da će ih dobiti barem s natpisima koje su naručili.

Ni ravnateljima nije bilo potpuno jasno što će biti, s obzirom na to da su samo dobili formulare u koje su trebali napisati svoje želje. Da ne bi bilo zabune, maturanti iz Primijenjene stvar su uzeli u svoje ruke. Platili su 35 kuna po komadu i bili sigurni da će dobiti što su htjeli.

– Izradili smo tzv. grafičke ratnike, koji simboliziraju nas kako se borimo s izazovima. Predložak ratnika nam je kolega iz razreda, kojeg smo fotografirali, a potom sliku obradili u fotošopu te logo poslali na printanje – kažu učenici.

Njihovi kolege iz susjednog razreda, pak, u nedostatku vremena odjenut će “Bandićeve”, potpuno bijele majice bez natpisa škole, kupiti plastične pištolje na vodu, napuniti ih bojom i špricati se na norijadi. Drugi će pomoću šablona sprejem ispisivati željene natpise. Program proslave počinje u petak u 11 sati na glavnom trgu, a oko podneva će učenici u povorci krenuti prema Bundeku, kamo će stići oko 13.30.

Komentara 7

HR
Hrabraja
15:28 17.05.2017.

Bandiceve kostaju 22 kn, a razred moje kćeri je placao 15, jer su dobili popust na kolicinu 100 komada. jahhhaha

Avatar liquidsky
liquidsky
18:27 17.05.2017.

Pa kako se uopće usudite reći da su Bandićeve majice manje lijepe od vaših? Kako je uopće moguće da nešto što inicira naš voljeni gradonačelnik ne bude najbolje, najljepše, najkulturnije, najobrazovanije i najekonomičnije? Hjooooj.

MI
MirelaM
16:24 17.05.2017.

Ako hoće sami radit neka im, Bandić je izašao u susret sa ovom odličnom idejom i majice će biti isporučene do norijade za one koji ih žele!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije