Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DARKO KATUŠA

'Naša su politika i puknuta cijev i rupa na cesti, ali i promišljanje razvoja četvrti Sesvete'

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
08.05.2021.
u 11:00

Bivši pripadnik Tigrova impresivnog ratnog puta nakon dva mandata u Skupštini, sad se s ekipom u kojoj su mahom mladi ljudi bori za Vijeće GČ i nekoliko mjesnih odbora

Stranačko upravljanje dovelo nas je do toga da nam “strateški” projekti u Sesvetama budu ceste koje ne vode nikamo, stadioni koje gradimo našim novcem da bi ih predali pojedinim poslušnicima, preplaćena dječja igrališta i domovi DVD-a. Činjenica je da smo stjerani u glasački tor koji “veliki” igrači obilaze prije svakih izbora jer su im itekako važni naši glasovi – kaže Darko Katuša, koji je nakon dva mandata u zagrebačkoj Skupštini sa svojom Neovisnom listom za drukčije Sesvete krenuo u utrku za Vijeće gradske četvrti i nekoliko mjesnih odbora.

Želimo tramvaj u centru

Njegovo ime otprije je dobro poznato u braniteljskoj populaciji. Naime, ovaj bivši pripadnik Tigrova i umirovljeni pukovnik HV-a ima i impresivan ratni put: u studenom 1990. javio se u Rakitje i pristupio Jedinici za posebne namjene s kojom je sudjelovao u akcijama od Pakraca do Plitvica, a nakon formiranja 1. gardijske brigade od Iloka do Dubrovnika.

Prošao je i strahote logora Manjača, a Hrvatsku je svojim političkim djelovanjem nastavio graditi i u miru. Na listi je okupio mahom mladu ekipu, među njima su i djeca branitelja, a cilj mu je, kaže, potaknuti mlade ljude da shvate kako se moraju uključiti da bi mogli mijenjati postojeće stanje koje je, otkriva, daleko od dobroga. Potom upire u goruće, mahom komunalne probleme, obnovu parkova za djecu ili asfaltiranje cesta.

– Promet nam je najveći problem. Spasila bi nas gradnja Branimirove, o čemu se priča već 40 godina, i produženje Vukovarske bilo bi idealno. Treba zatražiti studiju od Prometnog fakulteta i vidjeti što bi rasteretilo Sesvete. Želimo i tramvaj u centru, ali i pješačke i biciklističke staze između slabo povezanih dijelova Sesveta, osobito prema Novom Jelkovcu, a i povezati se sa sesvetskim Prigorjem te Dubravom i Borongajem – govori Katuša.

Lista će se zalagati i za uređene šume, osobito Divljaču, koju žele pretvoriti u oazu za šetače i rekreativce te je proglasiti ustanovom po uzoru na park Maksimir.

– Naša je politika i puknuta cijev i rupa na asfaltu i loša prometna rješenja i nedostatak parkirnih mjesta i vrtića, ali i promišljanje razvoja Sesveta. Želimo moderne i urbane Sesvete, odgovorno planiranje, odgovoran i transparentan proračun, odgovorno i transparentno gospodarenje odobrenim projektima – kaže Katuša dodajući kako su Sesvete peti grad u Hrvatskoj po broju stanovnika i prostorno najveća četvrt te kako je tamošnje stanovništvo najmlađe u zemlji, no usprkos tome velik broj Sesvećana još živi za dan kad će im iz slavine poteći voda, kada će imati kanalizaciju.

– Potpuno smo razočarani načinom na koji su stranke vladale našim kvartom. Tražili smo da upravljaju resursima i razvojem na odgovoran i učinkovit način, a dobili smo jeftino strančarenje. Vjerujem da građani zaslužuju da se Sesvete razvijaju sustavno i odgovorno – ističe Katuša, dodajući kako valja oživjeti gospodarsku zonu u Sesvetskom Kraljevcu koja se prostire na tri milijuna kvadrata i leži na dva čvorišta autocesta, sedam kilometara od aerodroma.

S velikim žaljenjem konstatira kako je robna kuća Ikea svojedobno otišla u Rugvicu, a Rimac Automobili u Svetu Nedjelju jer im uvjeti u Sesvetama nisu bili odgovarajući.

Fokus na budućnosti

– Da bismo u perspektivi zadržali takve projekte, potrebno je mijenjati prostorni plan pa onda GUP, i za to ćemo se zalagati – kaže Katuša dodajući kako treba prenamijeniti prostor stare tvornice Sljeme gdje bi svoju novu adresu mogla dobiti, primjerice, zgrada suda, koja je u najmu, ili glazbena škola koja je trenutačno podstanar.

– Pustit ćemo stranke da se i dalje bore na izmišljenim ratištima crvenih i crnih, mi smo stvarna ratišta prošli davno i sada je naš fokus na budućnosti i na onome što ćemo ostaviti u nasljeđe – zaključuje Darko Katuša.

 

Prepirka Vesne Škare Ožbolt i Davora Filipovića: "Nemojte biti nervozni, ne upadajte mi u riječ!"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije