Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Gradske skupštine

Napali odluku o otpadu, Bandić uzvratio: Pa ja sam ćaća PR-a

Milan Bandić
Jurica Galoić/PIXSELL
30.01.2018.
u 09:07

Nema dovoljno spremnika, kazne za krivo odlaganje sulude su, kao i učestalost odvoza, nabraja oporba

Kritike pljušte na sve strane, a vremena nema. Do 1. veljače odluka o prikupljanju otpada mora biti donesena, iako će o njoj zastupnici na Skupštini raspravljati tek danas. Cijela oporba, ali i dio većinske koalicije, jučer je, međutim, zaključila da Zagreb za usklađivanje s Uredbom o gospodarenju otpadom – nije spreman.

Riba na čuvanju sedam dana

Nema dovoljno kanta i kontejnera, plan gospodarenja otpadom ne postoji, prijedlog nove odluke nimalo nije usklađen sa zaključcima s tematskih sjednica gradskog parlamenta, kazne koje se predviđaju za krivo odlaganje sulude su, baš kao i planirana učestalost odvoza smeća, a i plaćanje po volumenu loša je ideja – pobrojeno je na jednome mjestu, to je otprilike sve što, po mišljenju zastupnika, ne valja u regulativi koja će stupiti na snagu u četvrtak.

– Kada pogledate odluku o otpadu, pokazuje se potpuno nesustavan pristup. Rješenje je napravljeno bez ikakve analize te ne odgovara današnjem vremenu – istaknuo je Zvane Brumnić (SDP), koji se posebno osvrnuo na predložene vrećice za biootpad, pa pozvao sve da zamisle kako će izgledati kad će se u kućanstvu sedam dana čuvati, primjerice, ostaci ribe. Anka Mrak-Taritaš (GLAS) naglasila je da je u prijedlogu odluke o prikupljanju otpada mnogo toga ostalo nedorečeno.

– Gdje će građani stavljati otpad, u koje spremnike, kako će oni izgledati, hoće li biti pod ključem, kad će građani dobiti vrećice za biootpad, koliki će biti računi, koji kamioni će to odvoziti, što će se s otpadom dalje raditi – pitanja su koja je postavila Mrak-Taritaš pa dodala kako na njih nigdje nije pronašla odgovore. Tomislav Tomašević (Zagreb je naš) zaključio je da nova odluka ne donosi pravednije mjesečne račune, kao što ne propisuje ni svu potrebnu infrastrukturu i sustav nadzora koji bi onemogućio zloporabe, a Andrija Mikulić (HDZ), inače koalicijski partner stranke gradonačelnika Milana Bandića, rekao je da će prijedlog podržati bude li Grad dobro argumentirao iznose predviđenih kazna.

Mora dobiti zeleno svjetlo

Međutim, Bandć je siguran da će odluka proći.

Proći će jer mora – rekao je jučer na uobičajenoj konferenciji za novinare uoči sjednice, na kojoj se posebno osvrnuo i na činjenicu da su i zastupnici isto jutro održali svoje konferencije za novinare. Presice su za umjetnički dojam i njihovim sam brojem fasciniran, rekao je.

– Da ja imam televiziju ili radio, bili bi najbolji. Pa ja sam ćaća PR-a – zaključio je gradonačelnik.   

Milan Bandić
1/8
 

Komentara 13

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:39 30.01.2018.

Hm, nije da čovjek ne želi, ali. Bandić je ostao mentalno na tragu bivše KPJ, koja je naredila da Prozor ne smije pasti, a u ovom sadašnjem, otpadnom slučaju, bez obzira na činjenice, propise, uvjeravanja, on kupovanjem, guranjem pod tepihh i skoro mimo zakona, želi da stvari za koje on želi da prođu, - prođu. I svi drugi su u krivu, nemaju viziju, ne znaju ništa, a on je Bog. Sasvim uredno poimanje demokracije za nekoga tko je autokrat. Ali gospodin gradonačelnik je zaboravio da Franjo Josip i njegov model vladanja, već dugo ne postoji na ovim prostorima. Ja još jedino očekujem da gospodin gradonačelnik zasvira citru ko Neron na smetlištu u Resniku i da cijeli Zagreb bude sretan. Što se tiće Čačinstva u PR-u mislim da su svi PR-ovci umrli od smijeha, jer Miki pravi sam sebi štete koliko mu ni neprijatelji ne bi napravili.

GA
gamarema
10:08 30.01.2018.

Kad će vise započet suđenje ovom lopovu.?

DU
Deleted user
10:32 30.01.2018.

Sjetila sam se slike Bandića, koju ste objavili 17 siječnja, evo linka https://www.vecernji.hr/zagreb/zagreb-otpad-biootpad-vrecice-kazne-smrad-1220474/galerija-287012?page=1. Pitanje Večernjaku: jesu li to Bandićeve kante, na hodniku ispred njegova stana? ako nisu njegove, čije su? jer svaki Kućni red zabranjuje uzurpiranje hodnika. Kanta za biootpad na hodniku bi mi bila jako dobro rješenje, iako moja sadašnja od 15 litara ne bu dosta za tjedan dana tj. za vreću od 30 litara. Gdje se mogu javiti da mi kupe novu, veću kantu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije