Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispod Tuđmanove slike

Bandić o autu: U banani smo. Zamolit ću Frljića da napravi predstavu

Bandić konferenciju za medije povodom zamjene automobila održao u garaži
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
23.01.2018.
u 20:00

Bandić je rekao kako su mu se javili Janjevci iz Dubrave i Imoćani i rekli mu da svaki Janjevac i Imoćanin u dvorištu ima sličan auto

Otkad je predstavljao „poklopce koji ne klapaju“ većeg interesa medija za gradonačelnika Milana Bandića do večeras nije bilo.

Sazvao je konferenciju na kojoj je odlučio do kraja razjasniti zašto se vozi u Mercedesu, a ne u svom „standardnom“ Audiju, a da bi sve svima bilo kristalno jasno, javnosti su se, osim njega, smješteni ispod Dinamova kalendara i portreta bivšeg predsjednika Franje Tuđmana, obratili i njegovi vozači, šef garaže, pročelnik ureda mu, a i „s obzirom na situaciju“ pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

Otkriveno je da je Mercedes E-klase daruvarskih registracija zamjensko vozilo koje je u upotrebi dok je vozilo gradonačelnika na servisu. Kvar na vozilu bit će otklonjen "kroz par dana", rečeno je na konferenciji, kao i da zamjensko vozilo ima daruvarske registracije zato što tvrtka koja je pobijedila na natječaju ima flotu takvih vozila.

Bandić je na konferenciji održanoj u garaži Gradske uprave kritizirao medije što su ovoj temi posvetili toliko pažnje, primijetivši da ne bi došli na konferenciju u ovom broju ni da je napravljeno nekoliko vrtića i škola.

- To je samo dokaz gdje mi živimo - rekao je Bandić.

Rekao je kako su mu se javili Janjevci iz Dubrave i Imoćani i rekli mu da svaki Janjevac i Imoćanin u dvorištu ima sličan auto.

- Rekli su: "Ako ti ne budu dali mira, mi ćemo ti poslati auto" - rekao je Bandić.

- Mislim da smo mi u banani. 2018. u Hrvatskoj baviti se ovim stvarima je ispod razine ljudskog dostojanstva. Jadni su mediji, pa i televizije koji se bave ovim čim se vi bavite. Imamo važnijih problema u gradu - rekao je Bandić, dodajući da će zamoliti Olivera Frljića ili nekoga tko "ima kliker" da na tragu ovoga napravi predstavu.

- Gdje mi živimo - upitao se.

- Da sam u crkvi, prekrstio bih se, ali neću. Neću vrijeđati vjernike - rekao je Bandić.

Na pitanje novinarke koliko će dugo koristiti zamjenski automobil Bandić je odgovorio daljnjim zdvajanjem o situaciji u društvu.

Bandić je na konferenciji govorio nakon što su situaciju s autom razjasnili njegovi suradnici.

- Vozilo nije u našoj redovnoj floti, ali riječ je o zamjenskom vozilu kojim će se gradonačelnik voziti dok je njegov Audi na servisu – objasnio je pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco.

- Ne vidim nikakvu dramatiku. Poslovanje Ureda gradonačelnika je uobičajeno, uredno, sva vozila koja su nabavljena nabavljena su putem javne nabave, a vozilo nije u našoj redovnoj floti nego je u takvim okolnostima zamjensko vozilo, i što je bitno naglasiti, Grad Zagreb ne košta ništa - rekao je Laco. 

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić, kojeg je Bandić u šali pozvao da govori o sigurnosnom aspektu situacije, rekao je da ne vidi nikakav problem u korištenju automobila.

- Možda je malo nespretno što su daruvarske tablice, ali to je zamjenski auto - rekao je Kalinić, dodajući da auto treba biti kvalitetan zbog kilometraže koju prevaljuje gradonačelnik.

Pogledajte i galeriju 5 zelenih oaza u Zagrebu za bijeg od svakodnevnice:

Bandić konferenciju za medije povodom zamjene automobila održao u garaži
1/33

Komentara 171

JO
josip
20:08 23.01.2018.

nivinari su najveci sljam drustva, veci i od politicara

Avatar PrskatorVlado
PrskatorVlado
20:16 23.01.2018.

Hahaha, Bandić trolla ljevičare

GO
goricaV
19:58 23.01.2018.

Znači, gradski Audi na servisu, te da se radi o zamjenskom vozilu koje Bandić odnosno grad nije morao ništa platiti. Sve su potvrdili i iz rent-a-car tvrtke. Glavno da se po medijima radi drama te optužuje i hrani takvim člancima sve koji imaju komunistički mentalni sklop. P.S. finski mediji pišu zanimljive članke o Danku Končaru zadnjih dana, kao to da ni jedan domaći medij to ne prenosi? Pa, da, Končar je lijevi tajkun, a takvi su u domaćim medijima zaštićeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije