Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostali bez psa

Nakon 120 dana Kralj se opet zove Svodnik

Pas King postao Pimp
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
Autor
Sonja Hoffman
20.07.2010.
u 16:03

Obitelj Studen je, saznavši da vlasnik traga za izgubljenim psom, odlučila vratiti Kinga.

Nataša Studen iz Zagreba u ponedjeljak je nakon četiri mjeseca ljubavi, brige i skrbi za psa, boksera Kinga morala vratiti njegovu pravom vlasniku Danijelu Pupovcu (28) iz Rijeke.

 

Dvaput pobjegao vlasniku

A priča je otpočela još prije četiri mjeseca kada su volonteri riječkog Azila za životinje pogriješili u proceduri udomljenja.

– Rekli su da imaju boksera za udomljenje, pa sam sa suprugom otišla po njega – ispričala je Nataša dok je na zagrebačkom parkiralištu pokraj Arene u suzama čekala da Pupovac preuzme psa. Pas je, prisjeća se, bio umiljat i tužan, pa je spremno uskočio u njihov automobil čim se obitelj Studen pojavila u dvorištu azila.

– Legao je na stražnje sjedalo, naslonio glavu na našu trogodišnju kćer Mou Galu i u tom položaju ostao sve dok nismo stigli u Zagreb – prisjetila se. Otišli su i veterinaru koji na čipu nije našao podataka o bivšem vlasniku, pa je King postao je član njihove obitelji. Sve do ponedjeljka nitko od novih Kingovih vlasnika nije znao za dramu koja se odvijala u Rijeci.

– Nakon što je, prije četiri mjeseca, po drugi put pobjegao, jer sam ga puštao samog van da obavi nuždu, doznao sam da je Pimp završio u riječkom Azilu – pojasnio je vlasnik D. Pupovac. Već je, tvrdi Pupovac, dogovorio s azilom da dođe po psa kada su mu rekli da je iskopao rupu u ogradi i pobjegao.

 

Bio je član naše obitelji

– Uskoro sam doznao da je pas udomljen u Zagrebu, te tužio azil jer nisu poštovali zakonsku proceduru i zadržali psa minimalno 15 dana prije udomljenja – pojasnio je Pupovac i dodao da su o slučaju pisali lokalni mediji iz kojih je obitelj Studen i doznala da ima psa kojeg traži vlasnik.

– Azil je znao naš identitet, no javili smo se Pupovcu jer je spoznaja da pati za psom bila strašna – pojasnila je Studen i dodala da je cijela obitelj, a osobito devetogodišnja kćer Lorena doživjela šok zbog rastanka od ljubimca kojeg su zavoljeli.

Djelatnici azila, ali i udomitelji trebali su psa ponovno čipirati. Priča o Pimpu, odnosno Kingu, klasična je pogreška u proceduri udomljavanja.

– Čim su psa primili u Azil, volonteri su mu trebali ugraditi čip s podacima azila – pojasnio je Luka Oman iz društva Prijatelji životinja. Novo čipiranje trebalo se provesti odmah po udomljenju jer tek tim činom pas postaje vlasništvo udomitelja.

 – Vlasnik kaže da je pas već drugi put pobjegao na što, ako žele, može reagirati veterinarska inspekcija – pojasnio je Oman i dodao da osim kazne od nekoliko tisuća kuna, zanemarivanje psa vlasnika može stajati zabrane držanja ljubimaca. 

Komentara 2

Avatar m_m
m_m
17:22 20.07.2010.

Odmah prijetnja kaznom vlasniku psa. Novačana kazna, pljenidba, otimanje, uzimanje, ovrha ... Kolika je kazna za to što je Azil zasro stvar? Ujo vuk magare!

VI
Vito
07:38 22.07.2010.

zabrane držanja ljubimaca. Nije li okrutnije držati ljubimca u zatvorenom od puštanja da se sam igra po dvorištu? Razmislite koliko psu trba da se isprazni, napravi rupu u ogradi i nesatne u slobodi. Nije pas blesav da se sam nem ne zna vratiti doma. Danijel ga pušta van da se isprazni? A tko onda za psom čisti? Dva puta pobječi od onog tko ga hrani? I to pas? Da je mačka razumio bih. Očito je da psu nije mjesto kod Danijela, jer Pupovac nema vremena za njega pa pas sam traži zanimaciju. I novog hranitelja. Danijelu preporučujem za ljubimce kornjaču ili puža. Možda mu neće uteći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije