Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
goout junior kamp

Najbolji su Vatreni planinari, Munje, Štefeki i Medvjedi

tuhelj
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
10.04.2015.
u 17:18

Prva generacija malih 'avanturista' sudjelovala u kampu u organizaciji Večernjeg lista

Neki dan smo pošli bosi, po kamenju i po rosi, orila se svakog jutra u 8 sati vesela pjesma, ali ne na pozornici, već na parkiralištu ispred najveće koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog odakle su svaki dan u novu pustolovinu kretali sudionici prvog avanturističkog kampa za djecu u organizaciji Večernjeg lista.

Potraga za blagom u šumi

I dok su poslovično zabrinuti roditelji pogledavali kroz prozore autobusa, provjeravajući jesu li se njihovi najmiliji dobro smjestili i jesu li ponijeli kapu i maramice, s druge strane prozorskog stakla već se uveliko planiralo što će se danas sve obići i koja ih uzbuđenja očekuju na Japetiću, Velikom dolu, ali i Sljemenu.

Uzbuđenja uistinu nije nedostajalo jer tko ne bi volio naučiti kako se isključivo od materijala koji možemo pronaći u šumi izrađuje priručno sklonište od nevremena ili kako tumačiti planinarske znakove i orijentirati se u šumi uz pomoć planinarske karte? Važno je bilo i koja će ekipa prva stići do vrha uspona i tko će prvi pronaći blago skriveno u šumi.

Na sreću, priroda je savršeno mjesto za svakoga pa su i ljubitelji nogometa došli na svoje i svoju omiljenu igru zaigrali na nekom od suncem okupanih šumskih proplanaka.
Nakon brojnih aktivnosti na svježem zraku najbolja je okrepa ručak u toplom planinarskom domu u dobrom i veselom društvu. Nakon strmih uspona i strmoglavih spustova teško je bilo ostati budan dok je autobus polako i mirno klizio prema uvijek istom mjestu rastanka i ponovnog susreta.

– Jana je oduševljena kampom, a i mi njenim zdravim umorom po povratku kući - to nam je bio najbolji znak da je uživala - rekla nam je Rebeka Ribičić, mama sedmogodišnje Jane.
A susret je svakog jutra sve radosniji, kako to obično biva kad se društvo bolje upozna i rode se prva prijateljstva. Kad još k tome dođe vrijeme za izlet u Tuheljske toplice, sreći nema kraja.

Dok je vani vjetar nosio sve pred sobom, veselo društvo pod budnim okom trenera uživalo je u vodenim igrama bez granica i pritom nije bilo važno tko pliva najbrže i čiji je skok u vodu najsmješniji jer nagrade su osvojili baš svi – i Vatreni planinari i Munje i Štefeki i Medvjedi.

Gost Mario Petreković

A najveće i najdraže od svih iznenađenja bilo je ono zadnjeg dana kampa – kad im je, nakon urnebesnog petodnevnog programa, nagrade i priznanja uručio njihov novi najbolji prijatelj – Mario Petreković. Do skorog ponovnog susreta u ljetnom kampu novi prijatelji rastali su se uz zagrljaje, smijeh i suze radosnice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije