Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
street food festival

Na uličnom festivalu za 60 kuna jede se koliko se može

djevojke, junk food (1)
Robert Anic/PIXSELL
04.09.2013.
u 09:04

Festival će ugostiti poznate kuhare koji će pripremati sendviče, meksičke tortilje, tjesteninu, piletinu u umaku od kikirikija...

Pojesti u hodu hot dog, pizzu ili sendvič naša je svakodnevica. A baš ručku na ulici koji je postao način prehrane milijuna ljudi diljem svijeta bit će posvećen i prvi Street Food Festival, i to zagrebački.

Popularna manifestacija koja se već tradicionalno organizira u brojnim gradovima okupit će neke od najpoznatijih zagrebačkih kuhara, a bit će tu američke, kineske, grčke, meksičke i, naravno, hrvatske hrane.

Jedan od kuhara koji će svojim specijalitetima počastiti posjetitelje bit će i Matija Nikolić, ujedno i suorganizator festivala, ali i natjecatelj iz Masterchefa. Sve će biti pripremljeno u uličnom stilu, kuhat će se na ulici, a posjetitelji će moći isprobati razne okuse brze hrane poput indijskog bureka, domaće tjestenine s pestom, meksičkih tortilja, piletine u umaku od kikirikija.

– Vrhunski gastronomski stručnjaci koje će festival ugostiti svaki na svoj način predstavit će viziju i ideju jedne vrste internacionalne kuhinje, a posjetitelji se moći jesti koliko žele. Ako netko može pojesti 10 kilograma mesa, nama je to sasvim u redu.

No princip je takav: dođeš, kupiš ulaznicu i jedeš koliko ti srce želi – kazala je jedna od organizatorica manifestacije Lana Klingor Mihić. Festival se održava u subotu od 11 do 18 sati u prolazu koji spaja Varšavsku 16a i Ilicu 33 (između kazališta Kerempuh i OŠ Josipa Jurja Strossmayera).

Ulaznica za festival stoji 60 kuna, a uključuje neograničenu konzumaciju hrane. Za djecu do sedam godina ulaz je besplatan.

>>Bundekfest ponovno otvara svoja vrata 6. rujna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije