Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
140. godišnjica

Muzej za umjetnost i obrt uskoro u novom ruhu

INA i Muzej za umjetnost i obrt potpisali ugovor o suradnji
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
29.01.2020.
u 16:29

Na jutrošnjoj su press konferenciji ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović i član uprave INE Niko Dalić potpisali ugovor o suradnji za ovu godinu u kojoj MUO slavi svoju 140. obljetnicu nastanka...

Osnovan je među prvima u Europi, a 17. veljače slavi 140 godina postojanja. Riječ je o Muzeju za umjetnost i obrt čiji je ravnatelj Miroslav Gašparović danas potpisao ugovor s hrvatskom naftnom kompanijom INA-om, odnosno članom uprave Nikom Dalićem.

Osim potpisivanja ugovora, najavili su transformaciju muzeja koja bi se trebala javnosti predstaviti na samu godišnjicu. Prvo će otvorit  izmijenjenu trećinu stalnog postava., a tijekom godine planiraju postepeno mijenjati i otvarati ostale nove dijelove.

-Želimo izgled koji odgovara izazovima novih generacija, posjetitelja i novih tehnologija koje ih spajaju. Nastojimo MUO približiti svim vrstama publike, da on bude novo mjesto susreta raznih generacija, posebno mladih naraštaja- rekao je ravnatelj Gašparović dodajući kako su se okrenuli  tako prema novom dizajnu, fotografiji, ne zaboravivši pri tom tradicionalne vrijednosti.

Najavio je, također, da će u suradnji s pariškim muzejima Louvre i Cluny  u svibnju otvoriti izložba remek-djela francuske tapiserije iz 15 stoljeća, a postoji mogućnost da, kaže Gašparović, ju otvori francuski predsjednik Emmanuel Macron.

 

Komentara 1

DU
Deleted user
17:55 29.01.2020.

..milijardu godina je ravnatelj..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije