Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko je krivac?

Misterij s Jakuševca i dalje bez odgovora: Porušena stabla završila su na kompostani

storyeditor/2023-03-15/PXL_090323_98745371.jpg
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/10
16.03.2023.
u 12:56

Priča ne bi bila toliko nevjerojatna da se dvorište ne nalazi uz glavnu prometnicu kojom prolaze tri autobusne linije, od prvih kuća udaljeno je desetak metara, a u blizini su i trgovina, ugostiteljski objekt i sportski tereni.

Tko je i zašto srušio 27 stabala u dvorištu bivše Waldorfske škole u Novom Zagrebu i dalje je, čini se, misteriji. Gotovo dva mjeseca poslije nisu poznati ni počinitelji ni motivi rušenja zdravoga drveća na Jakuševcu. U međuvremenu je Zrinjevac porušene smreke prevezao na kompostanu.

Zagrebačku policiju upitali smo ima li novih informacija vezanih uz slučaj, a od Grada smo željeli saznati nešto o sljedećim koracima sa zemljištem u Jakuševečkoj koje je trenutačno napušteno.

Odgovore zasad nismo dobili. Predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb istok Tonko Bogovac potvrdio nam je da je nakon završetka policijske istrage Zrinjevac pristupio sanaciji dvorišta.

– Bio je petak, nekoliko osoba došlo je s motornim pilama u dvorište oko podneva i tri i pol sata pilili su stabla – kazao nam je ranije Jakuševčanin Ratko Bedeković.

– Materijalna je šteta, prema procjenama ljudi koji se u to razumiju, između tri i četiri tisuće eura jer to je kvalitetno i zdravo drveće. Ali sentimentalna šteta je neprocjenjiva. Naime, početkom šezdesetih zajedno sa svojim učiteljima stabla su posadili naši roditelji, prva generacija tadašnje područne škole – kazao je tada Bedeković, koji u ime Inicijative za Jakuševec najavljuje prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog kaznenog djela protiv okoliša.

storyeditor/2023-03-15/PXL_090323_98745371.jpg
1/10

Priča ne bi bila toliko nevjerojatna da se dvorište ne nalazi uz glavnu prometnicu kojom prolaze tri autobusne linije, od prvih kuća udaljeno je desetak metara, a u blizini su i trgovina, ugostiteljski objekt i sportski tereni. Susjedi, ujedno očevici, tvrde kako su čuli buku, no pretpostavili su da se zemljište koje je posljednjih mjeseci prazno uređuje i nisu posumnjali u legalnost radova.

>> VIDEO: Eksplozija u Zagrebu: Oštećeno pročelje kuće i dva parkirana automobila

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije