Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština danas o GUP-u

Milan Bandić: Niti jedna kuća neće se rušiti

06.05.2015., Zagreb - Gradsko poglavarstvo, konferencija za medije Akti gradonacelnika. Na konferenciji su bili prisutni gradonacelnik Milan Bandic i zamjenica gradonacelnika Vesna Kusin.   Photo: Goran Jakus/PIXSELL
07.05.2015.
u 08:30

I dok se u prvi plan ističe legalizacija, ovim izmjenama ujedno se briše potreba izrade cjelovite prometne studije

Prijedlog odluke o izmjenama izmjena i dopuna GUP-a podržat će većina zastupnika na današnjoj sjednici – stav je to gradonačelnika Milana Bandića koji je vrlo jasno poručio – svako protivljenje izmjenama bilo bi protivno projektu legalizacije bespravne gradnje.

I dok se u prvi plan ističe legalizacija, ovim izmjenama ujedno bi se izbrisala potreba izrade cjelovite prometne studije Zagreba, a dodatno bi se preispitali kriteriji gradnje javnih garaža, naročito na području Donjeg grada.

– Od studenog 2013. Grad je imao vremena izraditi cjelovitu studiju prema kojoj bi se organizirao promet u centru Zagreba, a ne ovako, na brzinu gurati nešto kako bi se mogle graditi garaže – stav je Anke Mrak-Taritaš, predsjednice GO HNS-a i ministrice graditeljstva, koja je poručila kako će građani morati pričekati najmanje još šest mjeseci kako bi GUP bio i usvojen.

– Bitnije je da ne srušimo nijednu kuću ako to nije potrebno – odgovorio joj je Bandić. Brisanje prometnog rješenja ne podržavaju SDP-ovci.

– Nije dobro da se miče cjelovito prometno rješenje u gradu, promet je, uostalom, najveći prioritet ovoga grada, no ako je njegovo micanje u interesu što ranijeg rješavanja pitanja legalizacije objekata građana, onda se s odlukom treba požuriti – kazao je Davor Bernardić, šef gradskog SDP-a.

Nužne su promjene u uredu i zavodu nadležnima za prostorno planiranje jer problem ne mogu riješiti oni koji su ga stvorili, poručio je Andrija Mikulić uime skupštinskog kluba HDZ, HSP AS i BUZ. Njihov je stav da se izmjene GUP-a ne miču s mjesta već dvije godine otkako je počela procedura izmjena.

Komentara 1

R0
R00kie
09:12 07.05.2015.

onj koji su radili i rade pritivno pravilima su uvijek u ovom gradu dobro prolazili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije