Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTRAJK RADNIKA

Lovrić pozvao Tomaševića da prihvati zahtjeve: 'Ovakva agresivna bešćutnost posebno začuđuje'

Zagreb: Ivica Lovrić o poskupljenjima u Zagrebu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
25.01.2023.
u 16:41

Mi smo htjeli da se u većem postotku poveća plaća onima koji imaju najniže plaće, a manje onima koji imaju veće plaće. Radnicima koji sada štrajkaju povećane su plaće 13 posto, to će osjetiti na plaći za siječanj u veljači – rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Nezavisni gradski zastupnik Ivica Lovrić komentirao je na društvenim mrežama prosvjed radnika Čistoće, kao i reakciju zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića na isti. Pozvao ga je da prihvati sve zahtjeve radnika, te da potom smijeni uprave Holdinga.

"Kao u najcrnjim diktatorskim režimima redaju se prijetnje Tomaševića i njegovih članova uprave koje upućuju radnicima Čistoće.
Time, nakon što su im stvorili nemoguće radne uvjete, dodatno gaze njihovo dostojanstvo. A dostojanstvo i osobni ponos je ono što nijedna represija ne može oduzeti i to se najbolje vidi u stavu, odlučnosti i zajedništvu radnika Čistoće! Ovakva agresivna bešćutnost Tomaševićeve vlasti prema prosvjednicima, posebno začuđuje iz razloga što je baš Tomašević sa svojim jatacima 20 godina terorizirao Zagreb raznim prosvjedima i opstrukcijama. Zato Tomaševiću, prihvati sve zahtjeve radnika, smjeni upravu Zagrebačkog holdinga i ispričaj se radnicima Čistoće i svim Zagrepčanima!", navodi se u statusu.

Štrajk radnika Čistoće počeo je u ponedjeljak ujutro, a povod su bili otkazi uručeni trojici radnika koji su snimljeni kako različite vrste odvojenog otpada u posebnim vrećicama bacaju u isti kamion. No, radnici su onda došli s novim zahtjevima.

VIDEO: Centar Zagreba pun smeća: Posljedice štrajka radnika Čistoće itekako su vidljive

– Za razliku od prošle vlasti, ova vlast poštiva kolektivni ugovor. Bila je i tužena, tada nije bilo štrajka. Mi ne samo da poštujemo kolektivni ugovor nego smo i mimo kolektivnog ugovora dali uputu upravi Holdinga da dodatno poveća materijalna prava. Iako je ugovor na snazi, iako ga poštujemo u cijelosti, mi smo svojevoljno pokrenuli pregovore sa sindikatima da se unaprijede dodatna materijalna prava. Sindikati su se postavili tako da žele linearno povećanje svih plaća u Zagrebačkom holdingu, da oni u srednjem menadžmentu i radnici na najnižim pozicijama dobiju isto povećanje. Mi smo htjeli da se u većem postotku poveća plaća onima koji imaju najniže plaće, a manje onima koji imaju veće plaće. Radnicima koji sada štrajkaju povećane su plaće 13 posto, to će osjetiti na plaći za siječanj u veljači – rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i najavio da će prijaviti sudu štrajk za kojeg navodi da je nezakonit.

Komentara 3

DU
Deleted user
14:26 26.01.2023.

Kaj uopce ovaj tip radi u Gradskoj skupstini? Sramota.

BO
borkov
18:14 25.01.2023.

Tako je. Neka TT prihavi sve zahtjeve radnika i neka troškove povećanja plaćea kompenzira kroz povećane račune građanima za odvoz smeća. Građani će biti sretni. Ili ipak ne? Pitanje je sad.

DU
Deleted user
21:43 25.01.2023.

Lovrić se našao pričati o poštenju! Nekadašnji Bandićev potrčko sa prometnim fakultetom zadužen za obrazovanje i kulturu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije