Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTRAJK RADNIKA ČISTOĆE

Tomašević: Ja nisam Bandić koji je za svako zapošljavanje u Holdingu morao dati potpis

Tomašević: Uprava Holdinga prijavit će nezakonit štrajk sudu
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
25.01.2023.
u 13:31

Bez obzira na to radilo se o čistačici, komunalnom radniku – svako zapošljavanje moralo je dobiti njegov potpis. Ja imam 340 gradskih ustanova i 20 poduzeća, nije poanta da ja njima upravljam sam nego da to rade uprave i upravna vijeća, rekao je Tomašević

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za medije koju je danas održao zbog štrajka radnika Čistoće rekao je kako on nije Milan Bandić te da će doći među radnike Čistoće, ali nije otkrio kada. 

– Doći ću. Ja nisam Bandić koji je za svako zapošljavanje u Holdingu morao dati potpis. Bez obzira na to radilo se o čistačici, komunalnom radniku – svako zapošljavanje moralo je dobiti njegov potpis. Ja imam 340 gradskih ustanova i 20 poduzeća, nije poanta da ja njima upravljam sam nego da to rade uprave i upravna vijeća. Ako treba, uključit ću se u razgovore, no s s kime da razgovaramo? – rekao je i dodao kako se nada da neće morati sankcionirati radnike. 

 

– Ima li netko mandat reći, kada usvojite zahtjev, da neće biti 11 novih, 22 nova – rekao je. Zamolio je građane za strpljenje zbog smeća koje se ne odvozi. 

– Molim građane za strpljenje. Razumijem zahtjeve radnika. Napravili smo određene iskorake. Spremni smo napraviti dodatne korake koliko god je to izvedivo, a da ne naruši održivost cijelog Holdinga – kaže. 

Štrajk radnika Čistoće počeo je u ponedjeljak ujutro, a povod su bili otkazi uručeni trojici radnika koji su snimljeni kako različite vrste odvojenog otpada u posebnim vrećicama bacaju u isti kamion. Ta odluka je u međuvremenu suspendirana, no radnici su nastavili sa štrajkom. 

Tomašević: Uprava Holdinga prijavit će nezakonit štrajk sudu
1/19

Komentara 36

SP
Stari panj
14:18 25.01.2023.

Nisi ti Bandiću ni do koljena. Sjeti se samo koliko je on mandata bio legitimno izabran, a da ga nije prerana smrt zaustavila još bi bio na čelu grada. Ti ako izdržiš do kraja prvoga, zapali svijeću na Kamenitom vratima.. Ili što već drugo ateisti rade za zahvalu.

KO
Kobilak1
14:26 25.01.2023.

Ti si jedna obična neradnička baraba i nemaš pojma o ničem. Luzeru na našoj grbači.

GZ
Glas za hdz=glas za pupovca
14:57 25.01.2023.

Tomašević nije imao vremena za zagrebačke probleme, ipak je bio na vrlo važnoj konferenciji "B40 Balkan cities network" gdje se družio s uvaženim gradonačelnicima Niša, Laktaša, Bijeljine..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije