Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka oporba

Pozivamo Vladu da povuče prijedlog, o 'lex šerifu' ćemo u skupštini

Zagrebačka skupština
Foto: Sanjin Strukićl/PIXSELL
1/19
12.10.2017.
u 10:48

Zahtjev potpisuju Anka Mrak Taritaš, Tomislav Tomašević, Sandra Švaljek i Zvane Brumnić.

Oporbeni klubovi u Gradskoj skupštini Grada Zagreba zajedno su stavili točku dnevnog reda o “lex šerif” na sljedeću sjednicu Gradske skupštine koja će se održati 26. listopada, priopćili su to iz GLAS-a.

Iz zagrebačke oporbe smatraju da se Gradska skupština Grada Zagreba kao najveće predstavničko tijelo u jedinicama lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj treba očitovati o "Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi” kojim se, kako kažu, znatno smanjuje uloga predstavničkih tijela u korist načelnika, gradonačelnika i župana.

- Smatramo da je Nacrt prijedloga Zakona koji je Ministarstvo uprave uputilo na javno savjetovanje 18. rujna protivan interesima građana Zagreba jer značajno ograničava mogućnost zastupanja njihovih potreba i interesa putem izabranih zastupnika u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i stoga pozivamo Vladu Republike Hrvatske da povuče navedeni prijedlog iz daljnje procedure, poručili su oporbeni zastupnici.

Zagrebačka skupština
1/18

Zahtjev potpisuju Anka Mrak Taritaš (GLAS i umirovljenici), Tomislav Tomašević (Klub zastupnika lijevog bloka), Sandra Švaljek (Nezavisni SŠ i HSLS) te Zvane Brumnić (SDP, HSS, NH).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije