Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Azil Dumovec

Kupnjom kalendara Zagrebačke njuške donirate za sklonište

psi
Foto: Gordana i Mladen Popović/Azil Dumovec
1/12
25.11.2014.
u 10:03

U Gradskoj upravi jučer je otvorena istoimena izložba s koje će se, nakon 8. prosinca, moći kupiti fotografije

Posljednjih sedam godina Rex živi u skloništu za životinje u Dumovcu. Idealan je pas za obitelj, ali i za starije osobe, kažu iz azila, budući da je poslušan, a i, zbog svojih godina, nije energičan poput šteneta. Pronađen je ispred Markove crkve, gdje je nedavno pozirao za kalendar "Zagrebačke njuške", koji je jučer u Gradskoj upravi i promovirao. Tamo je otvorena istoimena izložba fotografija na kojoj su psi iz Dumovca prikazani na lokacijama na kojima su pronađeni prije nego su stigli u sklonište. Fotografije će se nakon završetka izložbe 8. prosinca, moći i kupiti po cijeni od 400 kuna. Novac od kalendara, koji se može nabaviti za 50 kuna, ide za programe edukacije koje provodi Dumovec.

– Često ulicom prolazimo a da uopće ne primijećujemo napuštene pse koji se nalaze u gradu. To smo željeli prikazati ovom izložbom i probati to promijeniti - rekla je Tatjana Zajec, voditeljica azila iz kojeg je od 2001. godine udomljeno više od sedam tisuća pasa. Dosad su se na fotografijama za kalendar nalazili i ljudi, objasnila je Gordana Popović iz Dumovca, koja je, uz Mladena Popovića, autorica fotografija, ali odlučeno je upravo za varijantu samo s životinjama s obzirom na to da je, u konačnici, riječ o psećim sudbinama.

>>"Zagrebačke njuške" poput pravih modela pozirale za kalendar

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije