Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj karijere

Kraljević: Neka me ne vuku za jezik, svi su me molili za karte

mate kraljevic
Željko Hladika/Pixsell
04.10.2010.
u 09:21

- Ja sam u očima uprave “bandićevac”, a ovo je bila prije svega politička odluka – rekao je Mate Kraljević te dodao kako je bio prisiljen otići s mjesta voditelja na “magareći” način.

Mate Kraljević, jedna od najomraženijih osoba među zagrebačkim vozačima, voditelj Zagrebparkinga, od danas više ne obnaša svoju dužnost te nakon 25 godina napušta ured iznad Kvatrića.

Novom direktoru uz fotelju prepušta, kako sam kaže, najljepši ured Holdinga, zajedno s velikom “plazmom”, radnim stolom, balkonom i plastičnom igračkom “pauka” koja vjerojatno nasljednika uvijek treba podsjećati na to gdje radi i koji mu je zadatak – što više automobila prevesti u Strojarsku.

Krive afere?
Kraljević odlazi ogorčen, prije svega, kaže, zbog načina na koji je smijenjen.

– Na ovaj se natječaj svaka šuša mogla javiti. Da je to bio istinski natječaj, onda bi se tražilo da se predaju programi. Ako me cijeli svijet i cijela Europa priznaju, zašto sam bio prisiljen otići na “magareći” način? – pita se Kraljević.

Na pitanje je li na odluku uprave Holdinga utjecala afera s preprodajom karata, Kraljević odgovara:

– Naljepnice su bile najmanji problem. Nikada interna inspekcija ništa nije pronašla. Ja sam u očima uprave “bandićevac”, a ovo je bila prije svega politička odluka – odgovorio je Kraljević koji smatra da je postao nepodoban, kao i mnogi “bandićevci”.

Pronaći ću te lopove...
Natječaj na koji se javilo 19 kandidata na kraju je dobio Robert Mišeta, dojučerašnji šef prodaje u Iskonu.

Dok je skupljao posljednje papire s radnoga stola, vidljivo utučen zbog nastale situacije, Kraljević je poručio:

– Mišeta sa mnom neće imati problema, a namjera mi je ostati u Zagrebparkingu. Predložio je poziciju zamjenika, a Holding će u sljedećih 30 dana odlučiti hoće li udovoljiti njegovim zahtjevima ili ne.

Za prvu ruku “kralj” pauka seli se u drugu prostoriju gdje su se parketi digli od vlage, daleko od očiju novog šefa – mlađeg, modernijeg, s puno radnog iskustva.

– Znam stvari koje ću ponijeti sa sobom u grob. No, molim pojedince da me ne vuku za jezik jer su me svi molili za karte – prijetio je Kraljević koji posljednjeg radnog dana nije htio otkriti kome bi se zamjerio odavanjem “tajni”.

– Sve ću mrlje skinuti sa sebe, taman da više ne budem u Zagrebparkingu – kazao je bivši direktor i poručio da će pronaći one koji su naštetili njegovu ugledu i oštetili tvrtku.

Ključne riječi

Komentara 16

FC
fcod
09:49 04.10.2010.

Vrati se ti Mate odakle si došao, pa tamo naplaćuj parkiranje. Briga me za afere! Dovoljno mi je vidjeti stanje parkinga i cijene u Zagrebu- katastrofa!

DE
detour
11:44 04.10.2010.

najkrace, sirovina koja nikad nije procitala nijednu knjigu. i nije jedini koji godinama pljacka zagrepcane stvarajuci profit, umjesto usluge.

TM
trade_mark
22:02 04.10.2010.

i ja sam isto tako ogorčen mnogim stvarima, uključujući i zagrebparkingom. i onda? \'el me ko pita? ne pita. e onda kraljeviću bajbaj. nije nam bilo drago, idi i ne vraćaj se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije