Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
da ne povjeruješ.

Koliko treba za popraviti dva semafora? Na ovom zagrebačkom raskrižju više od 30 godina

Zagreb: Reportaža iz istočnog dijela grada
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
06.09.2023.
u 12:05

Nakon što dvije godine pišemo o problemu raskrižja koje nije u funkciji od Univerzijade kada je napravljeno, Grad je konačno odlučio krenuti u sanaciju u travnju. Obećali su sve završiti do srpnja. Danas, 6. rujna radovi još nisu gotovi, a gradska uprava za sve ima opravdanje...

Život piše najluđe priče, a semafori u Sesvetama uskoro bi mogli dobiti u najmanju ruku zbirku njih. Prošle su, naime, točno dvije godine otkako smo objavili da na Sesvetskoj cesti, kod izlaza za čvor Kraljevečki Novaki na zagrebačkoj obilaznici dva semaforizirana raskrižja od Univerzijade 1987. nisu ispravna.

A "slavni" semafori koji su više od tri desetljeća blinkali samo žuto u međuvremenu su i to prestali raditi. Problem ne bi bio toliki da cestom ne prolazi i do 80 tisuća vozila dnevno, mahom šlepera i autobusa koji iz metropole idu prema Dugom Selu i dalje, a istovremeno je neugledno raskrižje najbliži put đacima do Osnovne škole Sesvetska Sela.

VIDEO: Semafor na Sesvetskoj cesti ne radi već godinama

Uslijedilo je još nekoliko tekstova u Večernjaku, nakon čega su gradske vlasti konačno, u travnju, pokrenule rekonstrukciju problematičnih raskrižja. Kompletno asfaltiranje, uređenje nogostupa i ono najvažnije, postavljanje modernih semaforskih konzola trebalo je biti gotovo 24. srpnja. Ali do jučer poslijepodne posao nije dovršen.

– Nevjerojatno. Radnici su već jednom nestali dva-tri tjedna pa je Grad rekao da su čekali dozvolu Hrvatskih autocesta. Onda su se vratili, asfaltirali sve, postavili nove semafore, ali sad ih opet nema već tri tjedna. Dakle, sve je gotovo, ali semafori ne rade jer nisu spojeni na struju. Apsurd, a djeca ovdje sad moraju prelaziti u školu – nezadovoljan je predsjednik Mjesnog odbora Ivan Ciković.

POVEZANI ČLANCI:

Ponovili smo stoga upit gradskoj upravi, iz koje su ovaj put opravdanje za više od mjesec dana kašnjenja pronašli u drugoj državnoj tvrtki, HEP-u.

– Građevinski i montažerski radovi na semaforskoj instalaciji dovršeni su te je u tijeku ispitivanje instalacije i izrada završnih izvješća, što je nužno kako bi se HEP-u podnio zahtjev za sklapanje ugovora o priključenju na elektroenergetsku mrežu – kažu u Gradu te dodaju da će nakon toga raskrižje biti pušteno u funkciju.

Kad će se to dogoditi i zašto je probijen rok, nisu odgovorili. Upit smo poslali i HEP-u, a odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

Komentara 4

SE
Senior2
22:47 06.09.2023.

Dugo pamtim pa provjereno znam zašto su semafori van funkcije praktično od postavljanja, ali ne radi toga što su bili neispravni. Nakon što su uključeni umjesto smanjenih problema u prometu oni su izazivali cjelodnevne zastoej. Policija je testirala stanje 10- tak dana i utvrdila da su križanja protočnija bez semafora i oni su od tada isključeni. No neki novi klinci to ne znaju jer tad jedva da su rođeni pa misle da će semafori riješiti problem. Danas je promet puno inzenzivniji, što će se dogoditi svjedočiti ćemo uskoro. Novac je utrošen, možda uzalud. Jedino rješenje su kružni tokovi od kojih se u Zagrebu iz meni nepoznath razloga zazire. Živi bili pa vidjeli.

JE
jerko528
12:45 06.09.2023.

Znači oni nemaju potrebnu dokumentaciju i HEP-u još nisu niti podnijeli zahtjev, a opravdavaju se da je HEP kriv. Komedija.

Avatar IIII4
IIII4
17:12 06.09.2023.

Uz oči i semafori mogu treptati, a ne '' blinkati''.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije