Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Travellounge

Kokteli vas vode na Kubu, uz djembe idete na Sejšele

Foto: travellonuge
17.12.2017.
u 17:40

Nije poanta da se ljudima dva sata priča, nego da upoznaju odredište kroz pet osjetila. Sljedeći su na redu, u siječnju, Vijetnam i Kambodža

Nije to još jedan niz putopisnih predavanja, ističe Rujana Lukač odmah na početku, već upoznavanje svjetskih destinacija kroz svih pet osjetila.

Ona je, naime, pokrenula Travellounge, nov način druženja putoholičara u Zagrebu. Okupljaju se jednom mjesečno u Travel & Technology HUB-u u Gackoj 16 te “putuju” na odabranu destinaciju koja je tema te večeri.

Konj ili bicikl?

– Nije poanta da dođe osoba koja je nekamo putovala te da dva sata priča uz fotografije, nego da ljudi u Travelloungeu doslovno osjete destinaciju – objašnjava Rujana Lukač, koja je i sama već posjetila 35 zemalja. Za svaku večer odabere nekoliko govornika, putnika koji su obišli određenu destinaciju, koji u desetminutnom izlaganju ne dijele informacije poput cijene avionskih karata ili načina na koji organizirati put, koje se mogu dobiti i u turističkim agencijama, nego svoja zanimljiva iskustva i anegdote.

– Moja je ekipa najbolji restoran na Kubi pronašla nakon što smo šest sati vozili bicikle po nekoj pustoši. Već smo mislili da smo izgubljeni kada smo naišli na mjesto gdje se jedu samo najbolji domaći specijaliteti – objasnila je, primjerice, u svom izlaganju 25-godišnja Paula Šandrk te dodala kako je još uzbudljivija alternativa biciklima jahanje, a oni koji se odluče uzeti taksi, trebaju biti spremni na cijeli niz trikova kako dogovoriti dobru cijenu. Tema prošle večeri bilo je, naime, putovanje na Kubu, a nakon tri kratka izlaganja uslijedio je razgovor o tom sve popularnijem odredištu, i to uz koktele Cuba Libre. Okupljeni su također mogli naučiti nekoliko osnovnih koraka salse uz vruće latinoritmove.

Europom na motoru

Bilo je to već četvrto “putovanje” u Travelloungeu. Prethodno se išlo na Sejšele, pri čemu su posjetitelji izlaganja slušali “zavaljeni” u ležaljke za plažu uz degustaciju originalnog čipsa o banane s tog egzotičnog otočja, a sve je začinio zvuk tradicionalnog glazbala djembe. Uz neobičnu hranu i nastup egzotične plesačice uživalo se pak na Baliju, a na Afričkoj večeri, kada se putovalo u Keniju, degustirala se kava, dok su se okupljeni mogli fotografirati pod maskama najpoznatijih životinja sa safarija.

– Cilj je da oni koji su na nekoj destinaciji već bili potaknu druge ljubitelje putovanja da onamo odu. Travellounge je idealan i da se oni koji inače ne putuju mnogo ohrabre i odu u neku zemlju o kojoj već dugo sanjaju – ističe Rujana Lukač, koju je i samu iznenadio interes za večeri putovanja koje su potpuno nov koncept u Hrvatskoj. Tako je većina “bukirana” i tjedan dana prije održavanja, a na idućoj se, u siječnju, ide u Vijetnam i Kambodžu.

Pogledajte kako se i malim autom može na veliko putovanje:

1/5

– Ovo je fenomenalno, mi ćemo doći na svaku večer jer su jako inspirativne i uistinu nadahnjuju za putovanja – zaključili su 56-godišnji supružnici Milada i Zdravko Herenčić, koji po Europi već godinama krstare na motoru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije