Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pola stoljeća antologijskoga djela

Kinoteka vrti ciklus koji je inspirirao "Kum", antologijsko ostvarenje Francisa Forda Coppole

Kino Kinoteka
24.01.2023.
u 16:12

Uz slavnu Coppolinu trilogiju, prikazuju "Sicilijansku braću", "Lice s ožiljkom", "Ulice zla", "Reservoir Dogs"...

U vrijeme distribucije bio je jedan od najgledanijih filmova svih vremena, a 50 godina nakon premijere, slavni "Kum", antologijsko ostvarenje američkog redatelja Francisa Forda Coppole, i dalje zauzima posebno mjesto u sedmoj umjetnosti.

Svi dijelovi njegove trilogije pak ovih se dana u sklopu programa "Kum, anatomija klasika" prikazuju u Kinoteci, a mogu se gledati i djela koja se smatraju pretečama ili pak srodnicima Coppolina klasika, o čijoj popularnosti svjedoči i činjenica da je originalni negativ toliko istrošen od potražnje za izradom novih kopija da je gotovo nemoguće vjerno rekonstruirati izvorni izgled filma.

Cilj programa koji se sastoji od šest cjelina, od kojih je svaka usmjerena na jedan tematski aspekt "Kuma", jest istražiti što sve Coppolin film čini remek-djelom. Tako je romantična "Tetovirana ruža" redatelja Daniela Manna iz 1955. godine na rasporedu sutra, u četvrtak se može gledati kriminalistička drama "Sicilijanska braća", djelo Martina Ritta iz 1968., a film "Lice s ožiljkom", u kojemu je glavnu ulogu odigrao Al Pacino, prikazuje se 2. veljače.

Na repertoaru ciklusa su, među ostalim, i romantična komedija "Imaš poruku", kriminalističke drame "Ulice zla" i "Dobri momci" iz opusa Martina Scorsesea, triler "Ljeto kada je ubijao Sam" redatelja Spikea Leeja te uspješnicu "Reservoir Dogs" iz radionice Quentina Tarantina. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije