Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
britanska ikona

Počelo snimanje biografskog filma o kontroverznoj Amy Winehouse, objavljena prva fotka glumice

Winehouse's husband to appeal against sentence
Foto: Yui Mok/Press Association/PIXSELL
1/7
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.01.2023.
u 20:30

Osim svojim veličanstvenim glasom i velikim glazbenim hitovima, Amy Winehouse je punila stranice novina i zbog svojega ponašanja. Godinama se borila s ovisnošću o alkoholu i drogama, a umrla je u dobi od samo 27 godina.

Gotovo 12 godina nakon smrti Amy Winehouse, započela je produkcija biografskog filma o životu britanske ikone soula. Redateljica Sam Taylor-Johnson na Instagramu je izvijestila da u Londonu u ponedjeljak 16. siječnja počinje snimanje filma 'Back to Black', koji je naziv dobio po Amynu drugom albumu. Objavila je i prvu fotografiju glumice Marise Abele transformiranu u slavnu pjevačicu s visoko podignutom kosom, tetovažama i karakterističnim velikim naušnicama.

Radnja filma prati Amyne "živopisne rane godine života u Londonu i njezino intenzivno putovanje do slave”.

Taylor-Johnson je najpoznatija po filmskome hitu '50 nijansi sive' i po biografskom glazbenom filmu 'John Lennon: Dečko koji ne obećava' (Nowhere Boy). Mlada britanska glumica Marisa Abela (26) zvijezda je HBO-ove tv serije 'Industry'. Glumica je objavila fotografiju na kojoj stoji ispred velikoga grafitnog portreta Winehouse. “Volim te, Amy”, napisala je ispod fotografije, piše dpa.

Scenarij za film je napisao Matt Greenhalgh, scenarist debitantskoga igranog filma Taylor-Johnson iz 2009. o Johnu Lennonu.  Film zajednički produciraju Focus Features, Monumental Pictures i Studiocanal. 

"Prvi put sam vidjela Amyn nastup na talent showu u džez klubu u Sohou i odmah je bilo očito da nije samo riječ o talentu... ona je bila genijalna. Osjećam se i uzbuđeno i ponizno jer imam priliku realizirati i u kina dovesti Amynu prekrasnu, jedinstvenu i tragičnu priču, popraćenu najvažnijim dijelom njezine ostavštine – njezinom glazbom”, rekla je o filmu među ostalim redateljica. 

Osim svojim veličanstvenim glasom i velikim glazbenim hitovima, Winehouse je punila stranice novina i zbog svojega ponašanja. Godinama se borila s ovisnošću o alkoholu i drogama. Umrla je 23. srpnja 2011. od trovanja alkoholom u dobi od samo 27 godina. Imala je pet puta više alkohola u krvi nego što je dozvoljeno vozačima, zbog čega je uslijedio zastoj u disanju.

Andrew Morris, njen nekadašnji tjelohranitelj, otkrio je da je pjevačica noć prije smrti gledala svoje spotove na YouTubeu. Tada više nije bila sjena moćne Amy s početka svoje kratke, ali iznimne karijere. Njezin album “Back to Black” kasnije je postao najprodavaniji album u novom mileniju do danas u Velikoj Britaniji.

Mjesec dana ranije, 18. lipnja Amy je održala posljednji koncert koji je dao naslutiti da je njezin kraj blizu. Na otvorenoj sceni beogradskog Kalemegdana bilo je 20 tisuća ljudi. To je bila njezina prva velika turneja nakon dvije godine pauze, a prije nje je bila u rehabilitacijskoj klinici. Menadžeri su je doslovno morali izgurati na pozornicu, a kasnije su svjedoci pričali da je u back stageu plakala kako ne želi pjevati. Koncert u Beogradu zbunjeno je počela rečenicom ”Dobra večer, Atena”. Amy je teturala po pozornici, pa bi uslijedile minute strašne šutnje. Nije ni bila svjesna gdje se nalazi. Svoj hit “You know I’m no good” je doslovno promumljala, sjela je kraj pozornice, a prateći vokal ju je pridržavao kod ustajanja.

Obožavatelji su pjevali umjesto nje, skandirali njezino ime, prateći vokali su pjevali i veselo plesali kao da su na najboljem koncertu ikad, a slomljena Amy je sve više tonula. Nakon sat vremena odveli su je s pozornice i unijeli u auto te odvezli u hotel. Prvo je otkazala koncerte u Ateni i Istanbulu, koji su se trebali održati isti tjedan, a zatim i cijelu turneju.

Za smrt pjevačice najviše se krivilo njenog bivšeg supruga Blakea Fieldera Civila koji je jednom prilikom izjavio kako je on bio prva osoba koja ju je uvela u svijet teške droge, te da je s njim prvi put probala heroin. Priznao je kako će uvijek nositi teret krivnje.

”Uvijek ću se osjećati krivim, no nisam više spreman biti jedina osoba koju krive. Amy nije radila ništa što Amy nije htjela raditi”, izjavio je kasnije.

Britanski redatelj Asif Kapadia 2015. snimio je dokumentarac o životu nesretne pjevačice pod nazivom Amy, za koji je dobio Oscara.

VIDEO Fotografije naših glumaca kako kleče postale su hit na Internetu, a zna se i zašto su na koljenima

 

 

Komentara 1

Avatar Dars
Dars
08:12 19.01.2023.

Ljevičarske ikone, prave inspiracije za mladež..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije