Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat

Iz kase uzajamne pomoći Gradske plinare Zagreb nestalo milijun kuna

Gradska plinara Zagreb
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
08.11.2014.
u 09:00

Slučaj je još u svibnju prijavljen DORH-u, a sumnjiče se blagajnica i njezina pomoćnica

U kasi uzajamne pomoći Gradske plinare Zagreb, u kojoj su radnici godinama odvajali novac iz plaća i tako si osiguravali svojevrsnu ušteđevinu, nedostaje više od milijun kuna.

Čini se da to nije i konačni iznos koji nedostaje, što je otkriveno u svibnju kada je i prijavljeno Državnom odvjetništvu. Ipak, do danas se slučaj nije pomakao s mjesta.

Za novac 176 radnika koji nedostaje u blagajni među glavnim su optuženima dvije djelatnice – blagajnica i njezina pomoćnica – koje su se cijelo vrijeme od osnivanja kase brinule o novcu i uplatama radnika.

Kasa uzajamne pomoći funkcionirala je tako da su radnici mjesečno izdvajali sto kuna, a nakon šest mjeseci uplata mogli su podići do tri tisuće kuna.

– Rate kase, kao i mjesečne uplate od 100 kuna, redovno se bilježe u odjelu plaća i prikazuju na platnim listama. Mnogi radnici cijeli svoj radni vijek, neki i više od trideset godina, nisu dizali ulog, pa se skupi i tridesetak tisuća kuna, što je vlastita ušteđevina za mirovinu – pojasnili su radnici koji su željeli ostati anonimni.

Nakon što je otkriveno da novac nedostaje, pomoćnica blagajnice ostala je na radnome mjestu, dok je druga otišla na bolovanje, ali je ponijela i svu dokumentaciju.

– Cijeli je slučaj predmet istrage DORH-a te se ne može komentirati ili davati informacije vezane uz predmet istrage – poručio je Davor Šestan, glasnogovornik Gradske plinare Zagreb.

Sindikat Plinare prije tri dana poslao je sada već drugu požurnicu u DORH kako bi saznao u kojoj je fazi cijeli slučaj.

– Osnovali smo neovisnu radnu grupu koja će pokušati otkriti sve detalje. Očito je da se radi o duljem razdoblju u kojem je novac nestajao. Utvrdili smo nepravilnosti i prijavili ih – rekla je Vesna Pauković, predsjednica sindikata Plinare.

Komentara 3

JA
james49
11:06 08.11.2014.

Isplinuli!

MB
Marlon Brando
12:40 08.11.2014.

To su si zeli jer im je falilo za jamčevinu.

LA
lakočemo
13:49 08.11.2014.

koga nego radnika on nosi sav teret države grijehota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije