Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dolazi ih 750

Invazija uličnih plesača na Velesajam – od klinaca do hip-hop mama

Atomic Dance Factory
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/3
30.01.2014.
u 19:34

Na prvom otvorenom kupu Hrvatske od 7. do 9. veljače okupit će se plesači 14 klubova iz cijele Hrvatske

Polumračna prostorija u kojoj jedna grupa samoukih plesača skupno pokazuje najnovije pokrete i koreografiju koju vježba i po sedam sati dnevno, dokazujući suparničkoj ekipi koliko je bolja, scenarij je sličan onima iz popularnih plesnih filmova, no sve je češći i u Hrvatskoj zahvaljujući grupici zaljubljenika u ulične (street) plesove.

Skupina okupljena u Atomic Dance Factory na promociji hip-hopa, break dancea, street showa, disco dancea i poppinga radi danonoćno pokušavajući privući i najmlađe.

Filmska zvijezda

Upravo zato odlučili su od 7. do 9. veljače u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma organizirati 1. otvoreni kup Hrvatske u uličnim plesovima “Kings of Style”, na kojem će se više od 750 natjecatelja u različitim dobnim skupinama boriti za naslov najboljeg.

– Najmlađi natjecatelj star je pet godina, a natjecat će se u skupini mini kids. No imamo i kategoriju hip-hop mama te seniora plus, za one iznad trideset godina – kaže Saša Krnetić, glavni organizator natjecanja. U Zagreb dovode i američku plesnu zvijezdu Phillipa Pacmana Chbeeba, koreografa i plesača u popularnim filmovima Step Up, koji se proslavio nastupom u plesnom showu “So You Think You Can Dance”. Na kupu će Pacman održavati i radionice od devedeset minuta, a u nedjelju 9. veljače u 19 sati priredit će i gala program u sklopu kojeg će biti predstavljeni svi pobjednici te će se održati finale break dance timova, velikih i malih grupa.

Jednodnevna ulaznica za gledatelje stoji 30 kuna, dvodnevna 50 kuna, dok trodnevne ulaznice stoje 60 kuna. Ulaznice za gala večer stoje 30 kuna, no svi s trodnevnom ulaznicom imaju besplatan ulaz. Ostale pojedinosti mogu se pronaći na internetskoj stranici www.atomicdancefactory.hr.

Plesne borbe

Iako takva natjecanja okupljaju sve više zaljubljenika u ples, daleko smo od toga, kažu plesači, da nastupi budu brojni kao u inozemstvu.

Okupljanja su ondje masovnija, a natjecanju se pristupa profesionalnije. Na svakom okupljanju nauči se neki novi korak. Nemaju li svog predstavnika na međunarodnim natjecanjima, koreografiju uče preko YouTubea, a znanje razmjenjuju i u sklopu redovnih programa klubova u gradu. – Od 5. veljače svake srijede u klubu Choice pored The Besta održavat će se program Harem’b, u sklopu kojeg će jednom mjesečno biti organizirane i plesne borbe za underground plesače – najavio je Krnetić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije