Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

I šapicama u skloništu je hladno, pomozimo da im bude toplije

Akcijom u Dumovcu i ove godine prikupljaju deke, ručnike, plahte... kojima će se ugrijati psi
29. studenoga 2017. u 11:28 0 komentara 754 prikaza
Foto: Robert Anić/Pixsell

Valentina, Tila, Krisa i Tina stanuju u skloništu. Tek su počele živjeti. Njihova je igra bezbrižna, njihovi trbuščići nisu prazni. Ali kad se požele odmoriti, sve im je hladnije. I to zahvaljujući čovjeku koji ih nije želio i zbog kojeg su završile u boksu. U kojem nema njihove mame, nema njezine ljubavi i topline, a zima je na vratima.

Dobrobit životinja Simpatične njuške zavladale Trgom

Za toplinom će u nadolazećim hladnim danima čeznuti sve šapice u gradskom skloništu za životinje. Dok užurbano spremate poklone za svoje najmilije, ukrašavate domove i pripremate se za nadolazeće blagdane, sjetite se i njih. Jer oni nemaju svoj dom, nemaju čovjeka uz kojeg će se stisnuti i ugrijati. U skloništu to dobro znaju pa su i ove godine pokrenuli akciju “Zima topla svima” za malene i velike šapice o kojima se brinu.

Zovu nas da pomognemo, da im pokažemo da je i nama stalo do života, zovu nas da podržimo njihovu akciju. Otvorimo ormare, pronađimo u njima stare deke, ručnike, plahte, poklonimo ih psima koji će u njima uz toplinu pronaći i trag ljudskosti. Svoju empatiju pokazali su već članovi Fotosekcije KSET-a.

Spojili su dvije ljubavi, onu prema fotografiji i onu prema psima. Nastala je tako izložba o čovjekovu najboljem prijatelju, izložba koje se otvara u nedjelju u KSET-u. I ona će pokazati kakav je život na koji je svojeg najboljeg prijatelja osudio upravo čovjek. Uz to, i članovi fotosekcije prikupljaju pomoć za napuštene pse.

U gradskom skloništu vjeruju da će Zagrepčani čuti njihov poziv i da će psima i ove zime biti toplo. Uvjerili su se, kažu, već puno puta da imaju veliko srce za one koji nisu krivi zato što su napušteni. Sigurni su da će uspjeti prikupiti dovoljno deka da zagriju sve šapice.

A to će ugrijati i srca ljudi koji se brinu o njima. Kao što ih je ugrijalo pismo i poruka djevojčice iz trećeg razreda napuštenom psu: “Kad padne noć, nećeš trebati razmišljati o tužnim stvarima, nego o mojoj poruci”. Pokažimo im da neće morati razmišljati ni o zimi, pomozimo da im bude toplije.

PSEĆI SAJAM Ovo su najljepši hrvatski psi na najvećoj izložbi pasa na svijetu Velika Gorica U velikogoričkom skloništu za životinje 40 pasa čeka novi dom Zaštita životinja Na Žarkovicu stigle nove kućice za pse, sve drugo ostalo na obećanjima
SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.