Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobrobit životinja

Simpatične njuške zavladale Trgom

Foto: Marko Prpić/Pixell
1/6
12.11.2017.
u 19:54

U povodu donošenja novog Zakona o zaštiti životinja, na zagrebačkom Trgu bana J. jelačića održana je akcija “Udomljavanje je fora”, a građani su imali prilike upoznati psiće iz azila Dumovec

Dvije “njuškice”, Trick i Ječam, jučer su zavladale glavnim gradskim trgom veselo mašući repićima i privlačeći pozornost prolaznika. Na Jelačić-placu se, naime, održavala akcija “Udomljavanje je fora”, a osim info-štandova s materijalima o novom Zakonu o zaštiti životinja, veganstvu i drugim temama, Zagrepčani su mogli i upoznati te pomaziti psiće iz azila.

– Trick je vrckast, voli se igrati s lopticama i stalno skakuće. Star je četiri godine i križanac je jazavčara i terijera – pojasnila je Laura Bartolić, volonterka iz Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba.

U Dumovcu više od 150 pasa

Osim zaigranog Tricka, mali i veliki bili su oduševljeni mješancem neobičnog imena za psa – Ječam.

– On ima oko godinu dana i velika je maza, baš je jako umiljat. I on je zaigran i voli se igrati s drugim psima – ispričala je volonterka Valentina Bešen koja se o Ječmu i drugim mazama iz Dumovca brine nekoliko puta tjedno. U tom najstarijem hrvatskom “no kill” skloništu smješteno je oko 150 pasa. Neki u azilu provedu i nekoliko godina prije nego što ih neka dobra duša udomi.

– Dva crna psa, braća, bili su kod nas 12 godina prije nego što su udomljeni – rekla je Laura. Ipak, Trick i Ječam na prvu su osvojili Zagrepčane koji su se odmah zaljubili u četveronožne prijatelje, tako da psići ne bi trebali dugo čekati nove vlasnike.

Puni ljubavi prema vlasnicima

– Ma preslatki su! Najradije bih oba uzela, da nemam već dvije takve maze. Uvijek bih prije udomila psa iz skloništa nego kupila od štancera koji samo zarađuju na tim jadnim životinjama. Preporučila bih to i drugima jer su ostavljeni psi puni ljubavi i zahvalnosti prema novim vlasnicima – zaključila je Matea Nemić.

Ključne riječi

Komentara 2

OS
osica
12:26 13.11.2017.

Slatke njuškice, sretno. "Onaj tko nema psa ne zna što je bezgganična ljubav". Nikad bez psa iz azila. Imam jednog takvog kompu " Bolje živi nego mi star" . Psi su zakon. Volim pse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije