Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Hinko Plešnik treba hitno u Kinu na transplataciju matičnih stanica

U veljači mu je dijagnosticiran ALS, odnosno, amiotrofična lateralna skleroza i stanje mu se stalno pogoršava
23. listopada 2014. u 18:00 1 komentara 421 prikaza
Hinko Plešnik
Foto: Privatni album

Obožava planinarenje, zrakoplovstvo i svemir. Inače je specijalist za procesna računala, bio je član Hrvatskog radioamaterskog saveza, bavio se bioenergijom, snimao je pjesme, ali i izrađivao ukrasne lampe. Svestran je čovjek. Ima dva unuka s kojima je često išao u šetnje i bicikliranje.

No, 59-godišnji Hinko Plešnik danas je prikovan za bolnički krevet. U veljači mu je dijagnosticiran ALS, odnosno, amiotrofična lateralna skleroza i jedini mu je spas transplantacija matičnih stanica u Relife International Medical Centar u Kini.

– Prvi su se simptomi pojavili početkom svibnja, a stanje se stalno pogoršava. Molimo sve za pomoć – poručila je njegova kći Kristina Rudić.

S obzirom na to da mu je za liječenje i boravak u Kini potrebno oko 250 tisuća kuna, obitelj i prijatelji organizirali su humanitarnu akciju “Svi smo mi Hiplex” za prikupljanje sredstava. Akcija traje cijeli mjesec, a do sada je prikupljeno 56 tisuća kuna, što nije dostatno. Svi koji žele pomoći mogu uplatiti dobrovoljnu donaciju na žiroračun Erste banke IBAN: HR8824020061500034671.

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar imotska115
    imotska115:

    Kina!!!! nemoguce vjerovat. Pa nasi su doktori nedavno ucinili najbolji uspjeh plantacijom umjetnog srca, ne vjerujem da to nasa medicina nije u stanju napraviti.