Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Hasanbegovićev prijedlog imenovanja ulica je provokacija'

Hasanbegović je na dnevni red 5. sjednice Odbora koja će se održati 6. veljače stavio prijedlog o imenovanju Ulice Crvene armije i Ulice Aleksandra Rankovića, a čiji je navodni predlagatelj nepostojeća Antifašistička inicijativa Hrvatske, kažu iz te stranke
03. veljače 2018. u 15:11 26 komentara 1754 prikaza
Zlatko Hasanbegović
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Stranka Nova ljevica uputila je danas medijima izjavu kojoj se kaže da je predsjednik Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova zagrebačke Skupštine Zlatko Hasanbegović stavio na dnevni red imenovanje ulica kao "nepotpun, neadekvatan i tendenciozan" prijedlog koji ta stranka  ocjenjuje provokacijom.

Ponovo 'na tapetu' Hasanbegović od Bandića traži uklanjanje biste Ive Lole Ribara

Hasanbegović je na dnevni red 5. sjednice Odbora koja će se održati 6. veljače stavio prijedlog o imenovanju Ulice Crvene armije i Ulice Aleksandra Rankovića, a čiji je navodni predlagatelj nepostojeća Antifašistička inicijativa Hrvatske, navodi ta stranka.

Na samom prijedlogu nema adrese niti OIB-a predlagatelja, kao niti adrese ili OIB-a potpisnika, navodnog Rade Matića, potpisanoga ćirilicom. Uvidom u registar udruga i registar neprofitnih organizacija vidljivo je da takva udruga ne postoji niti je postojala, a pretragom interneta ne nalazi se niti jedan spomen o ovoj inicijativi, kaže se.

"To zahtjev čini nepotpunim, neadekvatnim za upućivanje u proceduru, ali i tendencioznim", ocjenjuje Nova ljevica.

Predlagatelj je kao jedan od razloga za dodjeljivanje ulice Aleksandru Rankoviću naveo "Rankovićevu borbu protiv antifašizma!" Budući da je istoga dana na dnevnom redu prijedlog vraćanja imena Ulice I.L. Ribara i Ulice 8. svibnja (na prijedlog stranke Naprijed Hrvatska) možemo pretpostaviti da je stavljanje na dnevni red prijedlog ove fantomske inicijative zlonamjerna provokacija, kaže Nova ljevica koja je u izjavi navela i da Hasanbegoviću, „kao novom kazališnom komesaru, očito trebaju svjetla pozornice“.

Zlatko Hasanbegović ZABRINUTI ZBOG MOTIVA Glumci pisali Bandiću: Ne žele Hasanbegovića u Kazališnom vijeću HNK

Članica Nove ljevice i zastupnica Lijevoga bloka u Zagrebačkoj skupštini Rada Borić, kao članica Odbora za imenovanja naselja, ulica i trgova, upozorila je više puta Hasanbegovića da inicijativa toga imena ne postoji i da je prijedlog neuvjerljiva konstrukcija i da ga Odbor ne bi trebao uzeti u razmatranje, kaže se u priopćenju.

"No, u nedostatku znanja, informacija i interesa o temama od dnevnog značaja za živote naših građana, Hasanbegović iz mračnih arhiva prošlosti, kada zatreba, izvlači i Rankovića i upravo u rankovićevskoj maniri, podmeće tu inicijativu ukupnoj javnosti", tvrdi Nova ljevica.

Ta stranka smatra kako je "sve vidljivije da su upravo Hasanbegović i njegovi podržavatelji koji se u javnosti prikazuju kao borci protiv relikata komunističkog režima, u tom procesu u potpunosti preuzeli najgore prakse i taktike svojih zakletih neprijatelja, oživjeli ih i tako sami sebi dali razlog za postojanje".

 "Kao u priči o stocholmskom sindromu, Hasanbegović inspiraciju nalazi u svom neprijatelju što ne treba čuditi jer u svakom režimu i u svakom vremenu totalitarizam ima iste taktike bez obzira na imena kojima se predstavlja“, stoji u izjavi Nove ljevice.

Oliver Frljić Goran Gerovac Može li se Frljića zabraniti zbog njegove poetike a da to ne bude istovremeno i politička zabrana Nino Raspudić Kako je Hasanbegović spasio Pirandella Zlatko Hasanbegović 'Otišao iz dva razloga' Hasanbegović iznio kritiku Frljićeve predstave: 'Žrtva je samo jedna'
zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
 • anica.rendulic:

  Zlatko, sunce naše milo tvoja metla je od zlata koja čisti smeće u zemlji Hrvata!

 • homofob:

  Nema boljeg nacina narugati se besmislici nego ozbiljna lica kazati jos jednu besmislicu da besmislenjaci uvide koliko su prozirni! Moj naklon i sesir do poda gospodine Hasanbegovicu! Divan primjer gospodina koji skopi krdane!

 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  ul.Crvene armije to je današnja Zvonimirova !