Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB RUNNERS

Gradske ulice lako pretvaraju u staze za trčanje

03.09.2014., Zagreb - U Ilici 10 Nike je otvorio klub za trkace entuzijaste rekrativce pod imenom Nike+ Run Club Zagreb u sklopu kojeg ce clanovi kluba svake srijede trcati gradske rute.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
06.09.2014.
u 13:45

Besplatni treninzi održavaju se svake srijede u 18 sati, a tempo je prilagođen svakome.

Iza imena Zagreb Runners krije se skupina entuzijasta koji jednom tjedno organiziraju trčanje po gradu s ciljem popularizacije ovog sporta. Učlanjenje u klub trčanja je besplatno, a mogu mu se pridružiti - baš svi.

– Želimo promovirati prednosti urbanog trčanja i pokazati da se ne mora trčati samo u parkovima – kaže Goran Golubić, diplomirani kineziolog i glavni trener u klubu koji napominje da je glavna prednost kluba trčanja društvo u kojem je uvijek zabavnije.

Paze na ostale

Za sada se na treningu okuplja 30-ak trkača od kojih je 15 stalnih, a Goran Golubić otkriva kako je cilj klupa okupiti barem njih 100.

– Najveći strah ljudi je da nisu u dobroj kondiciji i da će biti zadnji, no tempo najsporije grupe je tek malo brži od hodanja i u njoj mogu trčati baš svi – objašnjava Goran i dodaje da uvijek trči i osam ambasadora koji paze da nitko ne zaostane.

– Trčim već tri godine, a klubu sam se pridružila 1. listopada prošle godine kada je i osnovan – ističe Tea Dabić, jedna od ambasadorica.

U tri grupe

Grupa se okuplja svake srijede u 18 sati u Zagrebačkom plesnom centru u Ilici 10 gdje se trkači pripremaju za trening koji počinje zagrijavanjem i školom trčanja na krovu plesnog centra.

– Pažnju treba obratiti na pravilno disanje i na trčanje na prednjem dijelu stopala – ističe Goran Golubić.

Nakon zagrijavanja kreće "akcija" u tri grupe.

Najsporija je "laganina" u kojoj se prođe 5 kilometara. "All in one" i "brzaci" su grupe u kojima se trči do 10 kilometara različitim tempom.

– Ruta je svaki put drugačija, a često se potrudimo organizirati tematsko trčanje, poput onog u odjeći iz 80-ih – objašnjava koordinator kluba Lobel Jira te ističe da im loši vremenski uvjeti ne smetaju jer trče i po snijegu i po kiši. Također, objašnjava da nakon trčanja slijedi istezanje, motivacijski pljesak i druženje uz glazbu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije