Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni prijevoz

Građani se "švercaju" jer na kioscima nema karata

zet
Slavko Midžor/PIXSELL
16.01.2012.
u 08:29

Pojedinačna karta trenutačno se jedino može kupiti u tramvajima i autobusima gdje je i skuplja

Na kioscima Tiska u Velikoj Gorici, ali i u onima u Savskoj i Vukovarskoj ulici, te, kako doznajemo, na brojnim drugim lokacijama u Zagrebu građani već danima ne mogu kupiti pojedinačne karte za vožnju javnim gradskim prijevozom. Zaposlenici u kioscima ponavljaju stalno istu rečenicu – karata nema, nije nam stigla nova pošiljka. Jedino što građanima preostaje je - ‘švercanje’. Ili kupnja karte u autobusu i tramvaju i to od vozača, ali to nije moguće u svim vozilima.

Nisu došli po karte

Ali ta karta je i skuplja i stoji 10 kuna dok je na kiosku 8 kuna. Iako su se pojavile špekulacije da je ZET spriječio dostavu karata na kioske zbog nemogućnosti dogovora o cijeni, neslužbeno doznajemo da je samo riječ o navodnoj “lijenosti” Tiska.

Naime, tvrtka Tisak koncesionar je distribucije i proizvodnje pojedinačnih papirnatih karata za tramvaje i autobuse, pa su time i dužni osigurati distribuciju karata.

Da se već neko vrijeme ne može kupovati karte na kioscima, potvrdila je i Ljuba Žgela iz ZET-a, no i ona tvrdi da to nema veze s povećanjem cijena.

– Jednostavno, iz Tiska nisu došli po karte – objasnila je. Kaže da to nije problem jer se na 260 kioska Tiska i dalje mogu kupiti elektroničke vrijednosne karte koje se tamo mogu i nadopuniti.

Previše problema

Podsjetimo, ZET je također potkraj prošle godine odlučio ukinuti mogućnost kupnje karata SMS-om u tramvajima i autobusima. Opravdavaju ukidanje činjenicom da građani šalju SMS tek kad ugledaju kontrolora. A kako je izjavio direktor ZET-a Dubravko Baričević za Večernji list, plan je da se poskupljenjem prijevoza dobit ZET-a u tom dijelu poslovanja u 2012. godini poveća sa 300 na 500 milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 23

LI
liliZG
10:47 16.01.2012.

ZET u zoni sumraka, ...........da ponovim po stoti put, da karta vrijedi 90 min unutar jedne zone ljudi bi više kupovali karte a manje se švercali, jer ako treba 20 kn da ode u grad i vrati se izgrada onda bolje uzeti taxi, ili se švercati .......................... .............vrijeme je da svi masovno krenemo u šverc, koja bi to scena bila, ulazi kontrolor a nitko nema kartu, ............

MO
mojzagi
10:57 16.01.2012.

Sve to nije ni cudo kad se zna tko nam sve to vodi, za to trebamo skolovane ljude a ne cobane.... i pljackase.

MA
maxell
11:33 16.01.2012.

Problem je da ne postoji dnevna karta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije