Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon roka prigovora

Grad objavio rezultate, evo koliko mališana će ipak najesen dobiti mjesto u vrtiću

Započeli novi upisi u dječje vrtiće
Dubravka Petric/PIXSELL
10.07.2023.
u 17:54

Što se tiče neupisane djece koja ispunjavaju uvjete, očekujemo da će ih se oko 500 upisati tijekom pedagoške godine otvaranjem dodatnih pet vrtića, kažu iz Grada

Mjesto u gradskim vrtićima, kako javljaju iz Grada, dobit će još 464 djece, upisane nakon roka prigovora, koji je bio otvoren od 20. do 28. lipnja. Tako je u narednu pedagošku godinu novoupisano 7604 djece, što je u odnosu na lani za 1376 više, dok ih je 2716 ostalo neupisano. 

– Što se tiče neupisane djece koja ispunjavaju uvjete, očekujemo da će ih se oko 500 upisati tijekom pedagoške godine otvaranjem dodatnih pet vrtića. Isto tako, podsjećamo da su u tijeku upisi u privatne i vjerske dječje vrtiće i obrte dadilja, u koje će se ove godine upisati oko 1.100 djece – kažu iz Grada te dodaju kako se pitanje značajnog broja neupisane djece može pravedno riješiti jedino višegodišnjim velikim ulaganjima u izgradnju novih vrtića, novo zapošljavanje i podizanje materijalnih uvjeta rada u vrtićima. 

VEZANI ČLANCI: 

– Stoga je ova uprava izmijenila mjeru roditelj odgojitelj i tako samo ove godine oslobodila oko 20 milijuna eura koje su usmjerene u investicije u vrtiće. Završen je i otvoren jedan vrtić, u izgradnji je pet vrtića, a još šest je u pripremi. Ukupna vrijednost započetih investicija u nove vrtiće prelazi 50 milijuna eura. K tomu, Grad Zagreb priprema i nove projekte izgradnje za prijavu na drugi poziv za vrtiće u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornost (NPOO). Novim kolektivnim ugovorom i aneksima uloženo je 15 milijuna eura u povećanje plaća i nova zapošljavanja. Ova razina investicija u navedene projekte izgradnje novih objekata vrtića i u materijalne uvjete rada u vrtićima je bez presedana u povijesti Grada Zagreba – dodaju. 

VEZANI ČLANCI: 

Prema posljednjim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, također napominju iz Grada, u Zagrebu vrtić pohađa 80.07% djece vrtićke dobi od tri do šest godina, dok je taj postotak u Rijeci 78.58%, u Splitu 74.68%, te u Osijeku 65.48%. 

– Taj postotak namjeravamo dodatno povećati već sljedeće godine, kada očekujemo značajno manji broj neupisane djece, a kroz par godina bi svako dijete u Zagrebu trebalo imati mjesto u vrtiću. To je strateški cilj ove gradske uprave – kažu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije