Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spor u Zaprešiću

Grad mi je oduzeo parcelu kada sam odbila njihovu nisku cijenu

Sporna se parcela nalazi odmah do šetnice na Trgu Ivana Pavla II. preko puta crkve
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
04.03.2016.
u 12:05

Suvlasnica parcele Štefica Vincek Modrušan tvrdi da kvadrat zemljišta u centru grada vrijedi 1300 kn, a grad joj ponudio samo 300 kuna

Atraktivnu parcelu koja je u mojoj obitelji već 300 godina ne želim Gradu prodati za 330 kuna po kvadratu – kaže Štefica Vincek Modrušan iz Zaprešića. Grad je nedavno pokrenuo izvlaštenje sa sporne parcele kojoj je suvlasnik.

Prije im prodala za više

Svrha je gradnja ceste koja bi spojila zaprešićki autobusni terminal i novogradnju iza crkve, odmah na šetnici. – I za gradnju šetnice Grad je uzeo 60 kvadrata. Tada, 2011., uspjela sam se nagoditi za 122 eura, i to nakon procjene od 208 eura za kvadrat – kaže Š. Vincek Modrušan. Kako navodi, dobila je jesenas ponudu za otkup dijela parcele u iznosu od 500 kuna za kvadrat, koliko je utvrđeno prvim vještačenjem. Umjesto novčane kompenzacije zatražila je zamjensku parcelu koju je Grad bio dužan ponuditi, a suvlasnici se parcele i žale na vještačenje. Novo vještačenje naručuje Služba za imovinskopravne poslove Ureda državne uprave. Procjena je sada kako zemljište vrijedi 1300 kuna po kvadratu. No, Grad traži izuzimanje vještaka zbog moguće pristranosti, što se i uvažava. Suvlasnica parcele takvo nešto opovrgava. Bez obzira na to, Ured imenuje novog vještaka. Kvadrat zemljišta po njemu vrijedi 330 kuna. – Ne vidim kako je vještak mogao donijeti bilo kakvu procjenu samo dan nakon imenovanja. Susjedne su parcele, pa i one na daleko manje atraktivnim lokacijama prodavane za višestruke iznose. I sam Grad prodavao je slično zemljište puno skuplje – govori Š. Vincek Modrušan. Slične cijene nalazimo i u oglasnicima. Obavljeno je i novo vještačenje po kojem je vrijednost tisuću kuna za kvadrat.

Radovi već počeli

Gradonačelnik Željko Turk rekao nam je kako je pravo suvlasnice da osporava cijenu. – Uvijek ovakve stvari radimo u cilju dobrobiti zajednice. Već pet godina ništa u Zaprešiću nije prodano po cijenama o kojima govori Š. Vincek Modrušan – kazao je Turk. U Zaprešiću dodaju da su se dogovorili s većinom vlasnika parcela. Zemljište se, kažu, procjenjuje u skladu s namjenom. Bez ceste s infrastrukturom parcele koje se na nju priključuju nisu pogodne za novu gradnju. Radovi su na spornoj parceli već počeli.     

Komentara 3

SO
srecko.orsulic123
22:48 04.03.2016.

Gradska lopovska posla!

Avatar NeNormalan
NeNormalan
14:26 09.03.2016.

Rekli bi Bosanci: Kadija te tuži, kadija ti sudi

AJ
ajmemajkomoja
11:38 07.03.2016.

Za njih je još 1945. - isto razmišljanje, isto postupanje - uzmi zbog "narodnih interesa" - a razliku i proviziju, sebi u džep!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije