Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica

Teme Skupštine – opet kamp na Sveticama i uprava Holdinga

22.12.2014., Zagreb - Na 22. sjednica Gradske skupstine Grada Zagreba, zadnjoj u ovoj godini, najvaznija medju 28. tocaka dnevnog reda je odlucivanje o prijedlogu proracuna za nadolazecu godinu.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
02.06.2015.
u 08:00

Današnja Skupština zakazana je na datum kada Bandić ulazi u polovinu svoga mandata – bez ostavke i s pravom na rad

 Dok će skupštinari tijekom današnjeg dana donositi odluke o 22 točke uvrštene na dnevni red 27. sjednice Gradske Skupštine – gradonačelnik Milan Bandić ponovno će imati priliku za hvalu i uvjeravanje, isključivo samoga sebe.

I dok se sam nametnuo i prezentirao, kao jedini koji je znao pronaći rješenje nakon mjeseci nemogućnosti dogovora na relaciji Grada, Zagrebačke nadbiskupije i Hrvatskog nogometnog saveza oko nogometno-atletskog centra na Sveticama, Bandić na sjednicu Skupštine uz ugovor o uređenim odnosima s Hrvatskim nogometnim savezom, dolazi s posebnim “guštom” – na današnji datum, 2. lipnja, puni polovinu svog mandata.

Još prije samo dva mjeseca 2. lipanj bio je ključan u političkim analizama i prevrtanjima koja su se odvijala u Gradu Zagrebu – bio je to datum do kojega je Bandiću preostalo, podsjetimo, samo dvije opcije – ili dati ostavku ili vlast, ostane li u pritvoru bez prava na rad, prepustiti svojoj prvoj zamjenici Sandri Švaljek.

Švaljek, će danas za trajanja sjednice sjediti u stražnjim redovima Skupštine, odavno etiketirana od gradonačelnika Bandića kao “bivša i neposlušna zamjenica”, a Bandić će polovinu mandata, ako ništa drugo, onda za vrijeme aktualnog sata, poentirati jedinom rečenicom koju ne propušta izgovoriti otkako je izašao iz pritvora: “Možda nisam savršen, ali sam još uvijek najbolji.” I dok je, uz Svetice, svakako važna rasprava o izmjenama odluke o uređenju prometa, odluka o davanju u zakup i na drugo korištenje javnih površina, odluka o dopunama Odluke o autotaksi prijevozu, odluka o proširenju djelatnosti Poliklinike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju, kao i usvajanje programa za mlade Grada Zagreba od 2015. do 2018. godine, ni ovaj aktualni sat skupštinari neće propustiti bez pitanja za gradonačelnika Bandića.

Zanima ih, poručuju, što će se dogoditi s novom upravom Holdinga i hoće li iz proračuna biti izbrojano nešto više od dva miliju kuna za otpremnine.  

Komentara 2

KO
komentatorv3
08:13 02.06.2015.

svi oni BEZ IZNIMKE su manje il vise korumpirani, nema onog ko je bil 2 g. na vlasti i nije nekaj zgresil. al mileu nisu nasli ocito nis cvrsto i tu je rijec o prvenstveno politickom progonu. ne mislim da zato ima mjesta za negativne konotacije u podnaslovu.

PR
prusacm85
13:15 02.06.2015.

Milane samo delaj cijeli Zagreb i Hrvatska je uz tebe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije