Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
raspodjela

Gdje i kako sa 4 mil. kn koji su trebali biti za Snježnu kraljicu?

Sljeme, Snježna Kraljica, skijanje, Mikaela Shiffrin (1)
Foto: Pixsell
03.01.2014.
u 10:08

Novcem od sljemenske utrke kupite umjetnu travu za rekreativce, rekao je Zdenko Antunović, glavni tajnik Sportskog saveza grada Zagreba.

Nakon što je zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta otkazana skijaška utrka Snježna kraljica, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je: Žao mi je što se to dogodilo, ali ne možemo protiv prirode. Novac namijenjen za Snježnu kraljicu upotrijebit ćemo za razvoj zagrebačkog sporta.

Iz neslužbenih izvora riječ je o svoti između četiri i pet milijuna kuna. Neki misle da taj novac treba otići na popunu budžeta drugih sportskih priredbi u Zagrebu koje su od značajnog interesa. Teško da će taj novac otići u neke zagrebačke klubove, poput Cibone, koja je u velikim problemima i koja je preko noći ostala bez cjelokupne prve petorke.

Milijunček za Bolta

– Nikad se ne veselim tuđoj nesreći i zaista mi je žao što je Zagreb ostao bez jedne vrhunske sportske priredbe. Bude li  zagrebački atletski miting dobio jedan dio tog novca, nitko sretniji od mene. Rado ću to prihvatiti i time osigurati još veći broj velikih atletskih zvijezda – rekla je Ivana Brkljačić, direktorica zagrebačkog Grand-prix mitinga.

Nije htjela naglas reći da bi koji milijunček i te kako “pogurao” dolazak Usaina Bolta, koji bi za svoj dolazak u Zagreb spustio cijenu na 300 do 400.000 dolara.

Još je upitno kome će Milan Bandić povjeriti višak novaca od Snježne kraljice da njime raspolaže i da ga pravilno upotrijebi.

Umjetna trava

– Koliko je meni poznato, gradonačelnik nije spomenuo da bismo mi s tim novcem raspolagali. Mi smo na Skupštini Sportskog saveza grada Zagreba izglasovali budžet za 2014. godinu u iznosu od 140 milijuna kuna i samo s tim novcem možemo raspolagati – rekao je Zdenko Antunović, glavni tajnik Sportskog saveza grada Zagreba.

Naime, Milan Bandić je čelnicima Sportskog saveza grada Zagreba objasnio u što želi da se uloži novac koji oni uštede tijekom godine. Možda će ista formula biti i za višak od Snježne kraljice.

– Nama je dao prijedlog da ušteđeni novac iskoristimo tako da napravimo što više igrališta s umjetnom travom kako bi se djeca i rekreativci sportom bavili i u zimskom razdoblju – rekao je Zdenko Antunović.

Komentara 3

Avatar Neobavezno
Neobavezno
11:07 03.01.2014.

Pa neka uloze novce u gondole za Sljeme

DU
Deleted user
10:46 03.01.2014.

jos jedno 2 WC-a?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije