Pašticada u bao bunsima, osvježavajući yakitori škampi, pileći, ali i veganski curry te Fry Dubai, odnosno sladoled od pistacije u kombinaciji s kadaifom, belgijskom čokoladom i yuzu gelom. Ovo su samo neki od aduta koji od danas mame posjetitelje na Strossmayerov trg, gdje se vratio Asian Street Food Festival. U sklopu trećeg izdanja manifestacije do utorka će se guštati u specijalitetima kineske, japanske, filipinske, tajlandske, turske i iranske kuhinje koji se nude u 11 kućica.
Po prvi puta na festivalu se tako predstavlja Noel, prvi zagrebački restoran okrunjen Michelinovom zvjezdicom, a u njegovoj kućici chef Ivan Temšić, među ostalim, sprema katsu sando, odnosno pohanu piletinu s kupus-salatom, kimchi majonezom i domaćim krumpirićima. Kombinacija mesa crne svinje, riže i chutneyja od ananasa adut je Curry Bowla, a Jellyfish in Space svojim je bao bunsima dao domaći štih pa ih poslužuje u pašticada varijanti.
Ljubitelje japanskih streetfood slastica oduševit će pak Harajuku Crepes, tanke i meke palačinke punjene kremastim sladoledom, svježim voćem i šarenim dodacima, a slatka iznenađenja nude se i u kućici Gdje je Jura. Zimus su hit bile njegove Dubai fritule, a mladi pastry chef Juraj Klepić ovoga puta sprema sladoled od pistacije koji poha u bjelanjku i kadaifu.
Osvježenje u obliku koktela može se naći u kućici Ginglebells, za podizanje atmosfere zadužen je Ozren Kanceljak, a na programu su i "silent kino" te brojne zabavne i edukativne radionice. Kako napraviti mochi puding, zainteresirane će, primjerice, poučiti chefica Maki Nagayoshi iz japanskoga restorana Pink Pig, a Kikomanovu radionicu vodit će Nastasja Chiara Petrić, koju je šira javnost imala prilike upoznati u prvoj sezoni "Masterchefa".