Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moj kvart

Filip Šovagović: Mesnička i Ilica su mi najdraže. Mijenjaju se, ali su mu nezamjenjive

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/4
15.05.2017.
u 17:35

Zagrebački glumac slobodno vrijeme provodi u šetnji prirodom. Ima svoju malu najdražu zelenu oazu. Najdraže mu je mjesto za razmišljanje školsko igralište iza muzeja Mimara

Iako voli reći da živi na relaciji između sna i jave, prava zagrebačka adresa Filipa Šovagovića jest Mesnička ulica. U centru mu je sve nadohvat ruke, a s obzirom na to da tamo i živi i radi, nema potrebe odlaziti odande i smatra da je to najljepši dio grada. Trgovine, kafići, kazališta, muzeji... ništa ne nedostaje.

– Kvadrat koji čine Ilica, Frankopanska, Dalmatinska i Medulićeva mi je apsolutno najdraži dio Zagreba u kojemu provodim najviše vremena i ništa ne bih mijenjao – govori 50-godišnji glumac koji je od 1995. godine član glumačkog ansambla Gradskog kazališta Gavella.

Iako se baš Mesnička ulica posebice u zadnjih nekoliko godina promijenila te više ne izgledao kao nekada, Šovagoviću je i dalje najdraža u gradu, uz Ilicu kojom se svakog dana šeće kada ide od kuće do kazališta.
– Sada svaki dan imam probe jer pripremam novu predstavu “Tesla Anonimus” čiji sam redatelj i scenograf, ali u njoj i glumim – kaže Filip Šovagović te napominje kako predstava govori o manje poznatim podacima i događajima vezanim uz život i rad Nikole Tesle.

O njegovim se izumima već sve zna, no njemu je cilj, ističe, prenijeti što je ovaj svjetski poznati izumitelj mislio i osjećao, a nije nikada nikome rekao. Na pitanje zašto je odabrao baš Teslu da predstavi njegov život, kaže kako je riječ o ličnosti koja je jako inspirativna za film, kazalište, knjigu…

Premijera predstave je 23. svibnja, a u njoj glume i Marko Petrić, Andrej Dojkić, Antonija Stanišić Šperanda, Natalija Đorđević, Tara Rosandić, Đorđe Kukuljica i Fadil Abdulov Fafa. U odmoru od proba Filip Šovagović vrijeme provodi u šetnji u prirodi. Zagreb je barem metropola koja se može pohvaliti zelenilom, a on je svoju zelenu oazu već odabrao.

– Najljepši park u Zagrebu mi je onaj u mom kvartu, veliko školsko igralište i park iza muzeja Mimara. Blizu mi je i jako je lijepo uređeno, a tamo je i velika terasa i tamo mogu po nekoliko sati provesti u razmišljanju na kraju dana – govori rođeni Zagrepčanin koji je ovdje išao u osnovnu školu i Klasičnu gimnaziju, nakon čega je studirao glumu te filmsku i TV režiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti.

Zagreb toliko voli da čak i ljeta radije provodi ovdje, umjesto na ljetovanju, no ne skriva da mu je, osim Zagreba, srce osvojio i Jadran, a posebice Vis i Hvar gdje je prije nekoliko godina snimao i svoj film.

Komentara 1

MO
matK.O.
07:53 16.05.2017.

školsko igralište iza muzeja mimara? vražičak stari:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije