Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'reci aaa!'

Dođite na obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja i odaberite zdravlje!

15.03.2018.
u 21:26

Ovogodišnji slogan „RECI AAA: BRIGOM O ZUBIMA, ODABIREM ZDRAVLJE!“, podsjeća nas na uzajamnu vezu između zdravlja usne šupljine i općeg zdravlja pojedinca, poručuju iz Javnozdravstvenog odbora.

Javnozdravstveni odbor Udruge studenata dentalne medicine poziva na obilježavanje Svjetskog dana oralnog zdravlja koji će se održati 20. ožujka 2018. od 13:00 do 17:00 na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) u Zagrebu.

Ove godine će, osim na Cvjetnom trgu, biti i na dodatnim lokacijama - Medicinski fakultet, Stomatološka poliklinika Zagreb - Perkovčeva, Studentski centar te FER – studentski restoran „Cassandra“.

Oni će zajedno s dekanom i nastavnicima Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održati kratke prezentacije preventivnih programa koji se provode na Stomatološkog fakultetu za širu populaciju i posebne skupine. 

Ovaj događaj će se održati u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar s početkom u 10:00 sati.

Ovogodišnji slogan „RECI AAA: BRIGOM O ZUBIMA, ODABIREM ZDRAVLJE!“, podsjeća nas na uzajamnu vezu između zdravlja usne šupljine i općeg zdravlja pojedinca, poručuju iz Javnozdravstvenog odbora. 

Zainteresiranim prolaznicima će prenijeti znanje o oralnoj higijeni, podijeliti informativne letke te promotivne proizvode sponzora. Ovakvim prijateljskim pristupom, koji će biti popraćen dodatnim zabavnim sadržajima (foto okvir, zubić vile...), pokušat će ukloniti strah od stomatologa te zainteresirati građane na redovite kontrolne preglede i bolje provođenje oralne higijene.

Cijeli projekt podržan je od strane Svjetske dentalne organizacije (FDI) i Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Javnozdravstveni odbor, koji djeluje unutar Udruge studenta dentalne medicine (USDM) pri Stomatološkom fakultetu u Sveučilišta u Zagrebu, osnovan je akademske godine 2015./2016. kako bi okupio studente čiji je cilj podizanje svijesti šire javnosti o gorućim javnozdravstvenim problemima.

Komentara 3

YE
yellowflower
10:39 16.03.2018.

Cinjenica da netko napise ovakav koment. i cinjenica da djeca prije nauce rijec ‘oralni seks’ negoli rijeci ‘oralna higijena’ ili ‘oralno zdravlje’ samo pokazuje koliko su nam ovakove akcije potrebne

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:52 15.03.2018.

Hm, malo je cudno intoniran naslov, pa bi covjek mogao na svasta oralno pomisliti. A i ove cure u ekranu za Instagram, malo vuku na druge stvari, a ne samo na zubarke. Jos kad vidim na rubu slike i protu Milenka, malo mi sve to djeluje ko buranija.

DU
Deleted user
08:41 19.03.2018.

Kako doći na tu manifestaciju? U 13 sati na Cvjetni plac? Zanima me više kako se odmah naručiti!?=

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije