Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prava vozača

Djeca taksista moći će naslijediti uhodan posao svojih roditelja

taksisti Zagreb
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
19.05.2015.
u 14:31

Zbog neusklađenih zakona taksisti nisu mogli prepustiti obrt nasljednicima. Sad im je olakšan i odlazak u mirovinu

Oko tisuću zagrebačkih taksista-obrtnika uskoro će moći bezbrižnije dočekati i odlaziti u mirovinu jer će svoj uhodani biznis moći prepustiti svojoj djeci. Oni to sad ne mogu učiniti, odnosno, obrt mogu prepustiti djeci, no ne i licencu za taksiranje koja je uvjet za legalno obavljanje posla.

– Dozvola prema sadašnjem gradskom pravilniku o obavljanju taksi službe nije nasljedna pa mi posao ne možemo ostaviti našoj djeci. Oni bi se trebali javiti na natječaj koji Grad može raspisati za slobodne dozvole, no to ne jamči da bi ih i dobili – kazao je Jozo Kovačević, predsjednik Udruženja Radio taxi koje okuplja najveći broj zagrebačkih taksista-obrtnika. Dodao je da to donedavno nije bilo moguće zbog neusklađenosti Zakona o obrtu i Zakona o cestovnom prometu, no da je problem riješen i da još preostaje izmijeniti gradsku odluku.

Dobre vijesti taksistima koji su jučer imali godišnje zasjedanje donio je predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor kazavši da je predsjedništvo Gradske skupštine (predstavnici svih stranaka i gradonačelnik) dogovorilo da se odluka odmah izmijeni i da se djeci taksista omogući nasljednost dozvola.

– Svi smo podržali da se ili donese odluka na Skupštini ili da se ona, ako je to dovoljno, izmijeni odlukom gradonačelnika – kazao je Kosor. Ovim potezom, poručuje Kovačević, taksisti će samo dobiti jednaka prava o nasljeđivanju obrta kao i ostala zanimanja zbog čega će, najavio je, taksisti mirnije dočekati odlazak u mirovinu ili u nju otići ako imaju uvjete.

Taksisti su zadovoljni jer kažu da će napokon i njihova djeca moći do posla.

Komentara 6

Avatar maxist
maxist
15:54 19.05.2015.

a djeca političara će nasljeđivati fotelje u Saboru....? "Plemstvo" si uzima prava koja pripadaju rođenjem..? Neki će onda I nasljediti pregled I lov po kantama ...........??

ME
matija emanović
16:27 19.05.2015.

A to što vrapci na grani pjevaju da neki prodaju licence onima koji hoće raditi za 4.000,00 kuna mjesečno, to je kak ti normalno.

LA
LANA555
15:03 19.05.2015.

OPA BATO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije