Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća u zagrebu

Dizalica je umalo smrvila Azru (3) dok je spavala na starom kauču

Glomazni otpad (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/6
16.10.2013.
u 11:14

Djevojčici je pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti. Nesretni se događaj odigrao na Ribnjaku.

– Kada sam vidio kako dizalica diže kauč na kojemu je prekrivena dekicom usnula moja mala Azra, počeo sam vrištati. Radnik Čistoće odmah je reagirao i zaustavio veliku mehaničku ruku u čijim je raljama bilo zarobljeno moje dijete – govori nam u jednom dahu ispred Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj ulici Vlado K. (28), otac trogodišnje djevojčice kojoj je u nesreći što se u utorak oko 21.45 sati dogodila ispred ulaza u park Ribnjak u centru Zagreba slomljena lijeva noga. Nesreća se dogodila kada su dvojica zaposlenika Čistoće kamionom dizalicom došla pred Ribnjak kako bi odvezla glomazni otpad. Na jednom od nekoliko kauča koji su nekoliko sati prije ostavljeni s ostalim otpadom usnula je mala Azra, a onda se u nekoliko minuta odigrao nesretni slučaj.

U raljama dizalice

– Pored otpada, gdje smo tog dana dežurali od 11 sati ujutro, zaustavio se automobil i iz njega je izašla neka gospođa i počela se svađati sa mnom i naređivati mi da joj dam neke stvari s otpada. Moja žena Elvira u tom trenutku digla se s kauča na kojem je do tada bila uz našu kćer kako bi vidjela što se događa. Dok smo se prepirali, nismo ni primijetili taj kamion koji je došao u međuvremenu. Kada sam se okrenuo prema otpadu, vidio sam krevet na kojemu je bila mala kako se nalazi otprilike jedan metar u zraku. Kada je radnik čuo moje povike, odmah je zaustavio dizalicu i spustio krevet na zemlju. Azrina noga ostala je prignječena među stranicama kreveta, a dok sam je ja oslobađao, radnik je odmah nazvao Hitnu, bio je blijed kao krpa, samo mi je kratko rekao: “Pa što dijete radi tu, nisam ga uopće vidio” – prepričava Vlado K. šokantne trenutke.

Napomenuo je i da mala Azra nije ispustila ni glas sve dok je nije oslobodio i uzeo u naručje, kada je počela plakati i nije prestala sve do dolaska Hitne.

Izrazili žaljenje u Holdingu

Djevojčica je hospitalizirana u bolnici u Klaićevoj, gdje će i ostati idućih nekoliko dana. Tamo će je danas posjetiti i delegacija Zagrebačkog holdinga, u kojem izražavaju žaljenje zbog nesreće u kojoj je malenoj Azri slomljena noga.

– Sad mi je žao što sam uopće išao na to odlagalište, ali moramo nekako preživjeti jer posla nemamo – završava otac trogodišnje Azre.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije