Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zoo zagreb

Divovski mravojed u ZOO-u: Odsad me zovite Oliver

mravojed
Foto: ZOO Zagreb
1/3
20.10.2015.
u 14:32

Timaritelji u Zoološkom vrtu Zagreb od 270 prijedloga građana pristiglih na Facebook stranici, odabrali su, kažu, pravo englesko ime, što je veza sa zemljom njegova rođenja i odgovara mu po karakteru.

Divovski mravojed u Zoološkom vrtu Zagreb zvat će se Oliver. Odlučili su tako njegovi timaritelji, nakon razmatranja čak 270 prijedloga imena koje su građani dali na Facebook stranici ZOO-a. Pobijedio je tako prijedlog Gorana Maglića, koji je zahvaljujući tome, javljaju iz ZOO-a, postao i mravojedov zlatni posvojitelj.

- Ime je pravo englesko, poveznica sa zemljom odakle nam je mravojed stigao, a odgovara i karakteru našeg mravojeda, kazao je Tomislav Krizmanić, edukator u Zoološkom vrtu, podsjetivši da je jednoipogodišnji Oliver, tada još bezimen, ovamo došao iz Zoološkog vrta Cotswold u britanskom Burfordu.

- Nakon što se brzo naviknuo na nastambu u paviljonu Duh monsunskih šuma, istražuje i njen vanjski dio, sprijateljio se s timariteljima, no ipak mu je najdraža "akcija" - spavanje - kažu u zagrebačkom vrtu. 

Komentara 3

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
15:15 20.10.2015.

Voli spavati? Onda očito nje Sir Oliver iz Grupe TNT.

TR
Trnjanec
15:47 20.10.2015.

Najbolje ime za mravojeda je Ante.

AA
AAlien
08:40 21.10.2015.

Djeluje inteligentnije od Zoke Milanovića i Ostoje Rankovića. Zajedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije