Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Dio istoka Zagreba do daljnjeg je bez pitke vode. Istražili smo o čemu se radi

U tijeku je sanacija vodovoda u Banovićkoj ulici koja je zbog negodovanja građana prekinuta 2019.
27. srpnja 2021. u 15:37 1 komentara 8740 prikaza
Zagreb: U Argentinskoj ulici došlo je do puknuća vodovodne cijevi
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na stranicama Zagrebačkog holdinga danas se pojavila obavijest da je u zagrebačkom naselju Dubrava, u ulici Resnički put i Banovićkoj ulici došlo do puknuća cijevi i da je u tijeku sanacija, a dok ona ne završi, stanovnicima će na raspolaganju biti cisterne s vodom. Zbog toga smo gradskoj tvrtki Vodovod i odvodnja poslali upit. Zanimali su nas detalji oko puknuća cijevi te koliko će trajati zahvat. 

Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. pokrenula je, naime, projekt rekonstrukcije Banovićke ulice kojim je obuhvaćena cijela Banovička ulica od križanja s ulicom Sv. Leopolda Mandića do križanja s Ulicom Hrvatskog proljeća, duljine oko 440 metara.

Zagreb: Tomislav Tomašević komentirao izborne rezultate i najavio kampanju za drugi krug ZELENI PLAN Tomašević: Moramo krenuti u sanaciju vodovodne mreže. U planu je koristiti novac iz fondova

Izrada projekata za rekonstrukciju vodoopskrbnog cjevovoda ugovorena je u listopadu 2016. Građevinska dozvola, pišu nam iz ViO-a, postala je pravomoćna u studenom 2017. Investicija je uvrštena u Plan gradnje 2018.

Naredne godine, postupkom javne nabave utvrđene su cijene od 650.000 kuna za rekonstrukciju vodovodnog cjevovoda u Banovićkoj ulici, a ugovoreno je još 14.000 za stručni nadzor nad radovima. Radovi na sanaciji započeli su u prosincu 2019. no zbog negodovanja građana, gradilište je zatvoreno iako su, tvrdi ViO, ispunjeni svi uvjeti za gradnju. 

-Radovi na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda započeli su ponovno u srpnju ove godine. U cilju što skorijeg cjelovitog završetka radova ovim putem molimo građane za razumijevanje dok se rekonstrukcija cjevovoda ne izvede u cijelosti -poručuju iz ViO-a. Radovi na polaganju vodoopskrbnog cjevovoda, dodaju, bit će završeni kroz idućih mjesec dana nakon čega slijede funkcionalna ispitivanja i prespajanja priključaka.

-Planirani završetak svih radova na rekonstrukciji vodoopskrbnog cjevovoda je početak mjeseca listopada 2021. godine - rekli su nam u Vodoopskrbi. 
 

 

EKSKLUZIVNO
Večernji objavljuje: Ovo su najopasniji trenuci na cestama snimljeni HAC-ovim kamerama
AUTOFLOTA
Jednostavno do vozila
Poslovni najam: Prava ušteda kod nabave vozila, a evo i zašto
  • SveBor:

    Ni ja ni susjedi iz sjevernog dijela Banovićke ulice nemamo pojma da su u prosincu 2019. započeli radovi na sanaciji i da su potom prekinuti zbog negodovanja građana, sanaciju čekamo već skoro deset godina kao ozebli sunce. Zašto ViO ne ... prikaži još! sanira dotrajalu vodovodnu mrežu u cijelom Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkim cestama (zbog toga je i osnovan Zagrebački holding!)? Već godinama zbog navodnog nedostatka novaca ViO obnavlja dotrajalu vodovodnu mrežu nekoliko godina NAKON što Zagrebačke ceste obnove dotrajali asfalt i tako se razbacuju novcima kojih navodno nemaju dovoljno. Započela je ovih dana sanacija u južnom dijelu Banovićke ulice i primijetio sam da Bubanj - niskogradnja d.o.o. ostavlja stare dotrajale azbestne cijevi na oko 2 m dubine i postavljaju nove na dubini oko 1,5 m. Pitanje je smiju li prema ugovoru ostavlti ih zakopane ili ih moraju izvaditi i zbrinuti kao opasan otpad?